Miroslav Macek: Duchové Gestapa a Stasi zdaleka nezemřeli a pomalu, nenápadně sílí…

07.04.2017 11:49

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Duchové Gestapa a Stasi zdaleka nezemřeli a pomalu, nenápadně sílí…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

ČNB nebude v příštích dnech do kurzu koruny nijak zasahovat: velcí hráči na trhu se nejprve musí napakovat…z vyjádření guvernéra ČNB v besedě Radiožurnálu jsem však jelen: exportérům to přineslo stovky miliard, snížilo to nezaměstnanost, žádné negativní dopady nakonec nebudou, nejde o žádné peníze, jen účetní operaci, občanů se to nijak nedotkne, prostě dokonalý přínos. Kladu si tedy otázku, proč s tím krásným a přínosným perpetuem mobile nepokračuje ČNB napořád?

Markéta Šichtařová to vidí trochu jinak:

Ve své podstatě tak intervence vedly k přerozdělení bohatství od českých domácností zahraničním spekulantům.

Intervence alias naše zavedení eura nanečisto bylo zbytečné dobrodružství za téměř 2 biliony korun nasátých do devizových rezerv a za cenu posunu naší ekonomiky k montovně s nízkými platy.

Televizní podnikatel Pál Milkovics (S&P Broadcasting) a dlouholetý šéf Novy Vladimír Železný přišli s dalším překvapivým strategickým oznámením. Chtějí divákům před prázdninami nabídnout nový zpravodajský kanál, který bude vysílat nepřetržitě 24 hodin a novinkou bude, že toto zpravodajství nebude politicky korektní. Dokonce do něj budou moci vstupovat diváci přímo přes sociální sítě anebo Skype a politici a hosté budou moci se svými diváky přes televizi komunikovat. „Budeme razantní, nelítostní, budeme rychlí a nebudeme zahlcovat diváka zbytečnými informacemi,“ uvedl k tomu minoritní majitel Z24 Železný.

Tolik nadějná zpráva. Což o to, mezera na mediálním trhu je v tomto segmentu obří, záležet ovšem bude na kvalitě jejího případného zaplnění, a zda nepůjde o cestičku pro politické ambice Vladimíra Železného. Nicméně, jsa optimistou, rád s potěšením vyčkám…

Provozovatelé sociálních sítí, kteří nebudou důsledně mazat „protiprávní obsah“, budou moci dostat pokutu až 50 milionů eur. Návrh schválila německá vláda.

Jak je vidět, duchové Gestapa a Stasi zdaleka nezemřeli a pomalu, nenápadně sílí…

Petr Richter na facebooku:

Díval jsem se na dvojce na "Hitlerovi děti" a tam si stěžovali bývalý příslušníci Hitlerjugendu, jak jim chodili přednášet vyznamenaní vojáci o válce a zamlčeli jim ale ty nepěkné "věci". Jeden dokonce vzpomínal, jak když byl po letech už v zajetí a ucítil závan větru, tak věřil, že to je od "nové zbraně" která vše k vítězství obrátí. No neobrátila a jak to dopadlo všichni víme.

Teď když na našich školách pořádají "neziskovky" jako Evropské hodnoty apod. přednášky islámistů o islámu, tak tam samozřejmě ty nepěkné "věci" dětem taky nevykládají a jak to dopadne zatím nevíme.

Moje generace vyrůstala taky v totalitě a taky nám dělali podobný "přednášky" ale většina z nás z nich měla srandu a víceméně jsme věděli, nebo alespoň tušili, kde je pravda. Doufám, že to mlaďoši zvládnou a budou je mít na háku jako my.

Češi jsou smějící se bestie:

Kdyby Westinghouse zbankrotoval o pár let dřív, mohla být Nagyová ještě premiérem…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …