Miroslav Macek: Frustrace a volba demagogického vůdce

12.03.2012 12:53

Pondělní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Frustrace a volba demagogického vůdce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Při sledování výsledků slovenských voleb si člověk nemůže nepřipomenout starou politickou pravdu: čím větší je frustrace voličů, tím větší je pravděpodobnost volby demagogického vůdce.
 Ale ty konce...

 Kocourkovské války kol akreditace plzeňské právnické fakulty dokonale ukazují absurdity českého právního řádu. Jak jednodušší by byla situace, kdyby platil zdravý selský rozum: ten, kdo akreditace uděluje, má také právo je odebrat, přičemž jsou jeho rozhodnutí přezkoumatelná správním soudem. Tečka.

 Rokfór neboli vtip roku v podání Karoliny Peake: "Přes opovržení, kterého se nám dostává, se nemáme zač stydět."

 Čtenář glos P. B. mi napsal:
 Moc mě mrzí, že náš pan president odsoudil tu veselou taškařici s veverkami, sleduji to při práci celý den a moc se bavím. Škoda, že pan president nemá čas se také dívat, určitě by se také dobře bavil... A jsou to výkony vskutku pěkné, ono nahrávat si nahrávajícího (nadsázka) je asi jako lhát o lži. To si musíte pamatovat, nezamotat se v tom, několikastupňová lež je náročná. Věřím, že to ten roztomilý mladíček v roli soudce to zvládne i když pokud bude nahrávající nahráván nahrávaným nahrávajícím, bude to dost náročné. K tomu jsou opravdu ale opravdu potřeba životní zkušenosti, a ne leckde, buď v Čechách, nebo v Jerevanu. A ne věnovat veškeré úsilí tomu zachovat si vážnou tvář pro kamery...

 K návrhu ODS, aby politici nesli hmotnou odpovědnost za úroveň veřejných dluhů se vyjádřila i ústavní soudkyně Eliška Wagnerová, které se takový návrh nelíbí: "Poslanci často nemají přehled, jak zákon, pro nějž hlasují, zvedne výdaje."
 Dodávám: takoví poslanci nemají ovšem ve sněmovně co dělat!

 Slovenský povolební komentář na facebooku:
 Tak dlho nebývam hore ani na Silvestra, akurát zvracal som dnes oveľa skôr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Macek

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…