Miroslav Macek: Imigrační zákony jsou namířeny proti Hnědočechům

01.12.2014 12:26

Pondělní glosy 1.12.2014 Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Imigrační zákony jsou namířeny proti Hnědočechům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Reakce státního tajemníka pro evropské záležitosti Tomáše Prouzy na navrhované zpřísnění imigračních zákonů ve Velké Británii (fotografie českých letců z 2. světové války s textem, že také neodpracovali čtyři roky v Británii a neměli by tedy nárok na sociální dávky) je vtipná a dozajista vybudí debatu.
Jinak je ovšem zcela falešná: jsem stoprocentně přesvědčen, že všichni vyobrazení mužové by i dnes ve Velké Británii našli uplatnění a mnohaletou práci, takže by se jich připravovaná opatření pranic nedotkla. Na rozdíl od Hnědočechů a dalších obdobných pobíračů sociálních dávek, proti kterým je jen a jedině namířena. Jen se to v přiblble korektní Evropě nesmí říct nahlas.

Zpráva:

V březnu tohoto roku přednášela Hillary Clintonová na Kalifornské univerzitě v Los Angeles na téma Myšlenkové vůdcovství. Přednáška trvala necelou půlhodinu a univerzita za ni zaplatila požadovaných 300. 000 dolarů.

Dodávám:

Mně by za poslech toho jejího ječáku ještě museli zaplatit , ač určitě šlo o světoborné myšlenky.

Zpráva:

Kurdští bojovníci, kteří utrpí zranění v boji s radikály z Islámského státu, by se podle ministra zahraniční Lubomíra Zaorálka mohli zotavovat v českých lázních. Podle něj jsou na podobný typ zranění lázně dobře vybavené.

Dodávám:

To je snad samozřejmé: pokud mají lázně kapacitu a Kurdové přiletí na zotavenou a zaplatí si cestu a pobyt, nevidím pražádný důvod, aby se k tomu jakýkoliv politik vyjadřoval.

Pavel Páral v E15:

Už nyní chybí peníze na údržbu silniční sítě, výstavbu obchvatů, péči o památky, bezpečnost v hlavním městě. Nic z toho není pro novou radu sestavenou hnutím ANO důležité, protože bez zlevněného jízdného prosazovaného zřejmě ducha prostými zastupiteli trojkoalice, by prostě Krnáčová primátorkou nebyla. A primátorský řetěz váží víc než princip poctivého a zodpovědného hospodaření s cizími penězi.

Čtenář glos A. D. mi napsal:

Váš citát Nassima Taleba o Švýcarské národní bance mne přiměl trošku si zagooglit. Švýcaři měli v roce 2013 v centrální bance 741 pracovníků a naše ČNB 1380 lidí. To bychom tedy měli mít 2x lepší (pevnější, světově uznávanější) měnu než oni. Máme???

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…