Miroslav Macek: Je lépe nechat zkazit zboží, než zkazit cenu

23.10.2014 11:41

Čtvrteční glosy 23.10.2014 Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Je lépe nechat zkazit zboží, než zkazit cenu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Nechápu, proč se někdo diví, že v návrhu rozpočtu na rok 2015 je velká suma určena na „prožrání“, když ministrem financí je největší magnát v potravinářském průmyslu. Někdo ty jeho dluhy u bank zaplatit přece musí!

Předseda polského Sejmu Sikorski, bývalý ministr obrany a zahraničí v rozhovoru s americkým serverem Politico uvedl, že v roce 2008 nabízel ruský prezident Putin polskému premiérovi Tuskovi rozdělení Ukrajiny mezi Rusko a Polsko.

Sikorski posléze uvedl, že jeho slova byla nesprávně interpretována. Později na tiskové konferenci uznal, že se "ukvapil", že se zmíněná schůzka nekonala v Moskvě, ale v bruselském sídle NATO a že u schůzky nebyl a nemá pro své tvrzení žádný důkaz.Tusk mlčí…

Dodávám: docela mi připomíná Miloše Zemana. Ten také, když někde zaslechl nějaký drb, hned jej vyslepičil v televizi.

Titulek:

„ Čeští zemědělci zaorají až půlku úrody! Kvůli Rusku a supermarketům.“

Dodávám:

Staré obchodnické pravidlo: Je lépe nechat zkazit zboží, než zkazit cenu.

Čtenářka glos M. V. mi napsala:

Typická ukázka toho, jak politici dělají ze svých voličů úplné blbce a ti jim to baští: pan Čuba nám sdělil, že poté co se stal senátorem, bude rezignovat na post krajského radního pro zemědělství. To je frajer, nechce mít dvě funkce. Blahořečme ho! Akorát už tak nějak zapadla skutečnost, že Zlínský kraj historicky nikdy radního speciálně pro zemědělství neměl a tento post vznikl speciálně pro pana Čubu poté, co byl zvolen krajským zastupitelem a chtěl být radním. A jedna ukázka racionality tohoto postu: na dnešní dotaz v on-line diskusi, co přinesl jako krajský radní, odpověděl, že hlasoval proti zrušení tříd gymnázia! Velký to přínos po krajské zemědělství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.