Miroslav Macek: Kdejakému nařízení se začíná říkat právo

28.12.2015 8:59

Pondělní glosy Miroslava Macka:

Miroslav Macek: Kdejakému nařízení se začíná říkat právo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Prezident Zeman promluvil o své skandinávské vizi. Vy zíráte, my zíráme. Zřejmě v Lánech navrtal norské zásoby ropy a také obdivuje tamní nekompromisní odebírání blonďáků matkám z Východu, líbí se mu chování přebujelých švédských muslimů, finskou Nokii má stále za ideálně vedenou firmu, hlavně však zdaní všechny ty naše babiše, pokud ovšem jako švédský tenista Borg a mnozí další neprchnou před daněmi do Monaka…

§ 340 trestního zákona praví: „Kdo pro jiného organizuje nedovolené překročení státní hranice nebo jinému umožní či mu pomáhá nedovoleně překročit státní hranici nebo jinému po nedovoleném překročení státní hranice umožní či mu pomáhá přepravit se přes území České republiky nebo takové přepravení organizuje, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.“

Pro některé neziskovky tento paragraf buď neplatí nebo stát na dodržování zákonnosti již zcela rezignoval…

Každý občan Evropské unie bez ohledu na svoji finanční situaci by měl mít právo na základní bankovní účet. Vyplývá to z návrhu, který hodlá v příštím roce intenzivně prosazovat Evropská komise.
Je zajímavé, jak se kdejakému nařízení, tedy diktátu, začíná říkat právo. Přitom jde o předstupeň k nařízení, že všechny platby budou muset procházet kontrolovatelnými účty, aby si nevolníci někde nepřilepšovali.

A teď něco pro pobavení:
Podle průzkumu Gallupova ústavu v 65 zemích světa je nejoblíbenějším politikem Barack Obama, na druhém místě skončila Angela Merkelová.

Matematik Marian Kechlibar v rozhovoru pro Parlamentní listy:
Eurošpičky jsou v zajetí tzv. humanitární paralýzy. Na jedné straně jim je jasné, že příval milionů lidí se dá zastavit jedině prostředky, které v televizi vypadají nepěkně. Vzpomeňte si třeba na maďarský drátěný plot u Röszke a bitevní scény mezi migranty a policií, které se tam odehrávaly. Na druhou stranu se bojí takové prostředky zavést uvnitř Evropy, protože by je přebujelý neziskově-aktivistický sektor začal okamžitě trhat v médiích. Tak vzniklo šalamounské řešení – zaplatí se Turecku, aby problémy vyřešilo těžkou rukou, a to daleko od území EU, ještě na syrské hranici. Tam si evropští novináři moc netroufají, je to daleko, nepohodlné a navíc nebezpečné. Tudíž žádné ošklivé scénky v televizi nebudou, a pokud náhodou ano, tak se to stalo v Turecku, ne v Německu. A na Turecko nejsou takové lidskoprávní nároky jako na Německo, že.
Tím vznikla situace, kdy cizí mocnost rozhoduje o vnější bezpečnosti celého kontinentu. A kdo rozhoduje o vnější bezpečnosti, ten má vliv i na bezpečnost vnitřní. Ideální situace pro vydírání. V podstatě se EU stala kvůli vlastní změkčilosti rukojmím Turecka, což znamená jednoho člověka – prezidenta Erdogana. Ten si teď může říci o cokoliv, peníze jsou ještě to nejmenší. Tohle zazlívám Angele Merkelové nejvíc.

Nedávno jsem četl v Die Welt, že 35 procent německých novinářů volí Stranu zelených. Běžné volební výsledky Zelených v SRN při volbách do federálního parlamentu jsou přitom kolem 8 procent. Dá se říci, že mediální vrstva v Německu má naprosto jiné politické preference než průměrný volič. A podle toho samozřejmě vypadá zpravodajství.
U nás naštěstí zatím není mezi novináři a lidmi taková propast, ale jsou i případy, které mi připomínají to Německo. Taková Česká televize na mne působí jako izolovaný svět, komunita uzavřená do sebe. V izolovaných komunitách pak kvetou ideologie, které ve venkovním světě dávno zanikly.

Vtip mnohdy vyjádří mnohem více, než politologická studie:
Mnozí hnutí Žít Brno podcenili. Před volbami koloval vtip: „Vědci z kampusu zjistili, že typickému voliči Žít Brno je 36 let, už má VŠ vzdělání, ale pořád ještě studuje. Bydlí u rodičů a publikuje v časopisech či na webech, které čtou mnohdy i celí čtyři čtenáři, má rád lotyšskou lesbickou poezii a ví, že piccolo neexistuje. Zjistili by o něm i více, ale došel jim grant…“

Daniel M. Zak na facebooku:
"Kúknu na to. Ale pokud tam ten Orwell psal o mě sprosté lži, čo že som ako dělal v roke 1984, tak na něj pošlem kontrolu a zažalujem jej u súdu." sděloval ministr financí Andrej Babiš Petrovi Fialovi, jak s dárkem naloží.

Petr Paulczyński tamtéž:
Fajn poslouchat Jiřinu Šiklovou říkat, jak je hrozné na Štědrý den mít puštěnou televizi. Zvlášť když to říká na Štědrý den. V televizi.

A do třetice a naposledy z facebooku:
Šéf lucemburské diplomacie Jean Asselborn pohrozil Polsku zásahem. Lucembursko také uvedlo do bojové pohotovosti svůj tank. Jenže posléze zjistilo, že má oba vojáky nasazené na Středním Východě v boji proti ISIS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …