Miroslav Macek: Možná se dočkáme tvrzení, že ODS založil Václav Havel

10.09.2020 16:26

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Možná se dočkáme tvrzení, že ODS založil Václav Havel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Předseda občanských demokratů Petr Fiala zdůrazňuje, že ODS se vždy hlásila k havlovské nedělitelnosti ekonomických zájmů země a podpory lidských práv kdekoli ve světě.
Jistě! Dobře si na to pamatuji, jak jsme s Václavem Klausem neustále hltali každé Havlovo slovo a řídili se podle něj. Ale možná se časem dočkáme tvrzení, že ODS založil Václav Havel.

***

Podle premiéra Andreje Babiše čeká Českou republiku těžký podzim. Samozřejmě, dodávám. Však se na tom s ostatními politiky ve světě silně zasadil. Lidský život je přece to nejcennější, takže je třeba jeden každý chránit i za cenu, že kvůli tomu deset jiných lidí posléze zemře.

***

Švédsko má velmi malý podíl pozitivních testů na koronavirus, pouze 1,2 procenta, což je nejméně od počátku pandemie. Švédsko přitom v současnosti provádí rekordní počet testů.
Důvod? Švédsko má národní zdravotní agenturu, z ústavy značně nezávislou na politicích.

***

A jedna vysoce pozitivní zpráva na závěr:
Státu došly naše peníze na podporu elektroautomobilů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla