Miroslav Macek: Neměl ten Marx nakonec s tou Anglií pravdu?

22.05.2018 10:57

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Neměl ten Marx nakonec s tou Anglií pravdu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

"Když si následník bere Cikánku, co by tam dělal?" komentoval člen nymburské oblastní rady ODS René Franěk na Facebooku otázku, proč na sobotní královskou svatbu prince Harryho a nyní už vévodkyni ze Sussexu nepozvali prezidenta Miloše Zemana.
"Rasistické urážky pana Fraňka na sociálních sítích jsou nepřijatelné. Jeho názory nejsou v souladu s našimi hodnotami. Pokud se za své nechutné výroky neomluví, nemůže být nadále členem ODS," napsal redakci předseda ODS Fiala.
Komentář k jednomu z leptů z Goyova souboru Caprichos s názvem „Rozbil se džbán“ zní:
Kluk je divous a matka je cholerická. Co je horší?

***

Britská Labouristická strana v případě volebního vítězství radikálně změní ekonomiku země a vytvoří socialistickou společnost, „kde už se nenecháme vykořisťovat“. V rozhovoru s BBC to v neděli řekl stínový ministr financí labouristů John McDonnell.
Neměl ten Marx nakonec s tou Anglií pravdu?

***

V Hamburku mohou studenti maturovat v arabštině. Tolik zpráva.
Zatím mohou, za čas budou muset, dodávám.

***

Václav Klaus ml. ke GDPR:
Jde o podobnou logiku, jako že není pěkné, když někdo na ulici a v tramvaji krade lidem peněženky. Ale jedná se o trestný čin a zloděje by měli zavřít. Není řešení, že všichni povinně budou chodit se svázanýma rukama po ulici, aby nemohli krást. A bude úřad a uliční výbor (GDPR pověřenec), který vás bude svazovat. A pokuta dva milióny, kdo půjde po ulici s volnýma rukama.

***

Čtenář glos P. K. mi napsal:
Byl by nějaký právní nebo "lidsko-právní" problém postavit uprchlíka na úroveň nesvéprávné osoby jako v občanském zákoníku? Jelikož uprchlíci jsou prakticky negramotní (neumějí řeč, pouze 4% vůbec znají latinku), neznají naše zákony a neumí jednat s úřady, ničím se podle mého od nesvéprávných osob, které tak české soudy označují, neliší. A samozřejmě pak jejich opatrovníci z řad dobrovolníků, kterých by mělo být v našich luzích a hájích jistě dostatek (počítám, že hlavně politici a pracovníci neziskovek by šli příkladem), by pak byli za ně před zákonem zodpovědní stejně, jako je to v případě opatrovníka např. nezletilé osoby. Myslím, že by tábor tzv. "sluníčkářů" rychle prořídl. Zavalení soudů tím, že je potřeba nesvéprávnost co tři roky prověřovat a případně potvrzovat se nebojím, neboť jelikož se jedná výhradně o válečné migranty, za tři roky už budou jistě zpět u sebe doma, spokojení a navždy vděční.

***

Čeština je jazyk vtipný:
Potkají se spermie od dvou chlapů a ta první říká:
Hele, pojď, spojíme se a uděláme si miminko.
Nejseš nějaká blbá? A kdo bude máma a kdo táta? A vůbec,vždyť to ani nejde! Jak tě taková kravina proti přírodě vůbec mohla napadnout?
Čtu rozsudky českých soudů!

***

Češi jsou smějící se bestie:
Britové mohou být rádi, že princ neuzavřel registrované partnerství s nějakým černým muslimem.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…