Miroslav Macek: Není nejvyšší čas vytvořit seznam lidských povinností?

12.12.2016 12:29

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Není nejvyšší čas vytvořit seznam lidských povinností?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Seznam lidských práv se neustále rozšiřuje a rozšiřuje. Není nejvyšší čas vytvořit i seznam lidských povinností?

***

Zdá se, že vládu a poslaneckou sněmovnu obsadila skupina šílenců, kteří pokládají zbytek občanů za nesvéprávné jedince, kterým musí čím dále tím více věcí nařizovat a zakazovat. Samozřejmě vždy s halasným pokřikem o konání dobra.
Přitom nejhorším výsledkem této jejich činnosti nejsou ty příkazy a zákazy jako takové, ale setrvalý přesun odpovědností z občanů na stát a tedy vytváření manipulativně řízeného stáda.

***

Soudruzi, pochopte, že hospoda už není státní, ale soukromý podnik. Nikdo vás navíc nenutí do zakouřené hospody chodit! Uvědomujete si vůbec, jak máte tím bolševismem stále prolezlou hlavu?

***

Udavači prožívají krásné dny. Všechny jejich sny se po EET a "Protikuřáckém zákonu" stávají skutečností.

***

Tak dlouho nás straší, že společnost pomalu hnědne, až jsme si zapomněli všimnout, že mezitím rychle zrudla.

***

Ilja Kraval na facebooku:
Podstatou existence podnikání už dávno není možnost poskytování služeb a zboží a tedy šlapající ekonomika, ale hlavní je již jen a pouze odvod a placení daní.
Stala se z toho ekonomická modla a je jasné proč: zdroje pro neziskovky, dotované firmy a samozřejmě politiky a rozbujelý státní aparát musí být, paradoxně i kdyby firmy měly chcípnout...

***

Patrik Nacher to vystihl:
Zajímavé, když se mluví o roli CIA při útocích na dvojčata, o roli amerických tajných služeb při tzv. arabském jaru, o roli všech zmiňovaných, ale i dalších institucí při vzniku imigrační krize, o roli Sorose, bankovní lobby atd., jde o spiklenecké teorie. Do stejné kategorie pak ale patří i informace o vlivu ruských tajných služeb při amerických volbách. Samozřejmě ve prospěch Trumpa, jak jinak. A ono ejhle, zrovna toto je prý pravda pravdoucí ! Navrhuji zřídit ústav, který bude zkoumat všechny důležité události a bude je zařazovat do kategorií - konspirační teorie, spiknutí, skoropravda, polopravda, pravda a pravda pravdoucí...

***

Čtenář glos V. S. mi napsal:
Už se někdo zamýšlel nad tím, jaké důsledky bude mít, když zaměstnanec (např. servírka s hrubou mzdou 15 000 Kč) „zapomene“ vystavit účtenku?
Podnikateli hrozí pokuta až do 500 000 Kč, kterou může teoreticky třeba i několik let vymáhat po zaměstnanci až do 4,5 násobku jeho mzdy, je to tak?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …