Miroslav Macek: Nepřátelé sedí tady

26.05.2017 12:29

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Nepřátelé sedí tady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Rt. Hon. Sir Peter Tapsell, konzervativní poslanec britské Dolní sněmovny v letech 1959—1964 a 1966—2015, byl mým přítelem a spojovala nás nejen láska k šampaňskému. Seznámili jsme se za mých častých návštěv Headqurters jeho strany, kde jsem při přípravě stanov a struktury vznikající ODS mnohokrát konzultoval všelijaké detaily a zádrhele.

Z jeho úst jsem jednou při návštěvě Dolní sněmovny slyšel historku, na kterou jsem si pak mnohokrát vzpomněl. Čerstvě zvolený poslanec konzervativců přichází poprvé na zasedání sněmovny, zaostří zrak skrze zešeřelou zasedací místnost do lavic na druhé straně sněmovny a praví: „Á, tak támhle sedí naši nepřátelé!“ A starý spolustraník mu shovívavě odpovídá: „Ale ne, to je opozice. Nepřátelé sedí tady!“ A mávnutím ruky ukáže za sebe na své spolustraníky.

Vážení a milí,
dočetli jste další ukázku z knížky, ve které vyprávím o všelikých zajímavostech, které mne potkaly cestou od narození (téměř) do smrti, a které by Vám, jak doufám, mohly poskytnout jak zábavu, tak i trochu poučení. V knize jsou též ukázky z mé letité novinové a časopisecké tvorby, výběr z překladů poezie i prózy a také něco z vlastního literárního šuplíku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty