Miroslav Macek: Nevíme dne ani hodiny

30.03.2021 16:25

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Nevíme dne ani hodiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Anketa

Je smrt Petra Kellnera ztrátou pro Českou republiku?

77%
11%
hlasovalo: 14369 lidí

Na tragickou smrt Petra Kellnera lze nahlížet ze dvou úhlů pohledu: z lidského a politického. Z hlediska lidského nám zvláště v dnešní koronahysterické době jeho smrt drasticky připomíná, že člověk je smrtelný, a to bez ohledu na své postavení a majetek, a tento nevyvratitelný fakt by si měli lidé silně uvědomit a začít se podle toho chovat. Nevíme dne ani hodiny, říkali vědoucně staří.

Z hlediska politického pak bude v dnešní době, v níž více a více platí, že politikové jsou loutkami v rukou velkokapitálu, důležité, kdo nakonec ovládne jeho impérium. Z tohoto hlediska není bez zajímavosti, že od roku 2017 je partnerem Kellnerovy dcery Anny velkopodnikatel Daniel Křetinský.

***

Mezinárodní tým zkoumal čtyři hypotézy o původu koronaviru. Zpráva zdůrazňuje, že „z pohledu evoluce je virus objevený u netopýrů vzdálený od viru SARS-CoV-2 zhruba několik desetiletí, což poukazuje na existenci dosud neodhaleného chybějícího článku. Vědci přitom „téměř vyloučili“ možnost, že by tím článkem mohla být nějaká laboratoř. Osobně to naopak pokládám za „velmi pravděpodobné“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…