Miroslav Macek: Ničeho se ČNB nebojí víc než silnější koruny

24.07.2017 9:05

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Ničeho se ČNB nebojí víc než silnější koruny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Pozor! Blbost je nakažlivá!
Místní knihovny ve Švédsku likvidují stará vydání populární knihy, protože prý obsahuje rasistické výrazy.
V tiskovém prohlášení stojí, že knihovny vyřadily vydání knihy Astrid Lindgren „Pipi v jižních mořích“, kde se nacházejí výrazy, které by mohly být vnímány jako rasistické, a místo toho nakoupily nová vydání, kde jsou tyto výrazy nahrazeny výrazy současnými.

***

Ve vládě nutně potřebujeme lidovce, aby nás ochránili před Babišem stejně, jako nás ochránili před Gottwaldem…aneb poznámka k tvrzení některých, že lidovci zabrání vládě jedné strany a rozhodně jim nejde jen o koryta.

***

Spisovatel Pavel Kohout oslavil 89. narozeniny. Jistě k nim vyjde několik článků, jejichž metodou vzniku bude (tak jako u mnoha dalších oslavenců) vyčlenění zločinné bolševické minulosti před závorku, literární tvorba a disidentství pak zůstane v závorce, takže výsledkem bude KLADNÝ HRDINA.

***

Ekonom Pavel Kohout napsal:
Ničeho se ČNB nebojí víc než silnější koruny. Je to do jisté míry pochopitelné: čím silnější koruna, tím méně se vyplatí průmysl s nízkou přidanou hodnotou. A protože ČNB se pod vedením Miroslava Singera transformovala v Centrální úřad pro podporu levných montoven, silnější koruna je vnímána jako nebezpečí téměř existenční.

***

Karolina Stonjeková:
Soudci českého Nejvyššího soudu jsou znepokojeni situací v Polsku.
Ponechám stranou holý a nesporný fakt, že i po změnách, které prosazuje vládní PiS, bude polská justice stále daleko více nezávislá, než právě ta česká.
A ponechám stranou i ten fakt, že neexistuje žádný relevantní důvod, proč by se NS měl jakkoli angažovat v ryze vnitropolitickém sporu u našich sousedů.
Ale co úplně stranou ponechat nelze, je ta dojemná srdečnost, s níž se soudci zajímají o Polsko, namísto aby byli znepokojeni stavem české justice - kde se zcela klidně můžete tahat 8 a více let po soudech, aniž by vám bylo cokoli dokázáno a aniž byste se domohli spravedlnosti!
To jako nikoho neznepokojuje???

***

Petr Paulczyński na Facebooku:
Podle kritiků by asi bylo nejlepší, kdyby polské ústavní soudce jmenovala Evropská Komise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…