Miroslav Macek: Nová povinná výbava pro jízdu po D1

18.12.2018 9:45

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Nová povinná výbava pro jízdu po D1
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) v pondělí vydal varování před používáním softwaru i hardwaru čínských společností Huawei Technologies Co., Ltd. a ZTE Corporation. Používání těchto prostředků podle úřadu představuje bezpečnostní hrozbu.
Vedly k tomu prý poznatky z činnosti našich bezpečnostních partnerů a také zjištění našich spojenců.
Předpokládám, že tím hlavním spojencem je Apple. Úplně jsem se roztřásl strachy…

***

Vláda Andreje Babiše zaujme stanovisko ke konfliktu zájmů Andreje Babiše. To nevymyslíte…

***

Za posledních 20 let vzrostl počet aut o 56 %, ale kilometrů dálnic a silnic první třídy jen o 9 %.

***

Petr Mach, zakladatel Strany svobodných a europoslanec za tuto stranu, odchází z politiky, a to v době, kdy jím založená strana umírá na úbytě. Logicky.
Zaprvé: vůbec neměl zmizet v Bruselu, ale věnovat se v Česku budování stranické struktury, ciselování programu a získávání nových členů a příznivců, stejně jako mediálního prostoru. Navíc hrozilo jedno nebezpečí, které se potvrdilo. Již 27. 5. 2014 jsem totiž v jedné glose napsal: „Gratuluji Petru Machovi ze Svobodných k výsledku a přidávám varování! Hlavně neskončit jako panic v bruselském nevěstinci: nejprve se radovat z jednoho či dvou čísel a pak být těmi kurvami utahán…“
Samozřejmě, že by ze Svobodných nikdy nevznikla velká strana, na to je české voličstvo příliš vychýleno do rovnostářského leva. Ale jazýčkem na volebních vahách a korektorem levicové politiky se stát mohli.
Takto, bohužel, navždy zprofanoval v české politické aréně název „Svobodní“, v Evropě již zaběhnutý…

***

Při čtení některých zpráv si nevěřícně krk můžete ukroutit:
Útočníkem, který ve čtvrtek pobodal v Norimberku tři ženy, je 38 letý recidivista německé národnosti (jméno neuvedeno, takže jakéhokoliv původu). A teď slova tamní prokurátorky:
„Byl už osmnáctkrát odsouzen, a to za loupež, drogové delikty, žhářství, podvod a hanobení. Jako mladistvý se dopustil znásilnění. Je to jako procházka trestním zákoníkem.“
Jak mohl být ve svých 38 letech na svobodě, bohužel nekomentovala!
Dále se zjistilo, že se dvě hodiny před napadením žen pokusil v jednom obchodě ukrást velký nůž. Personál ho zadržel, předal policii a ta mu jen zkontrolovala doklady!

***

Ve škole nás v padesátých letech učili, že my se už dožijeme komunismu. Při pohledu na dnešní Česko pod současnou vládou si říkám, že měli zatraceně pravdu. Češi jsou smějící se bestie. Co jim také zbývá?

***

Od 15. prosince potřebujete pro jízdu po D1 novou povinnou výbavu zahrnující mimo jiné pitnou vodu a potraviny na 3 dny, toaletní papír, náhradní oblečení, lovecký nůž, sirky a sněžnice. A samozřejmě také dálniční známku. Ovšem ne desetidenní, ta by nemusela stačit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …