Miroslav Macek: Obavy politiků chápu. Vždyť by lidem mohlo dojít, že vládu vůbec nepotřebují

30.05.2017 8:59

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Obavy politiků chápu. Vždyť by lidem mohlo dojít, že vládu vůbec nepotřebují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Také se vám volněji dýchá, jste veselejší a spokojenější, ba cítíte se mnohem bezpečněji, protože vládní krize je konečně zažehnána? A což teprve zachráněné renomé Česka ve světě!
Na druhé straně ty obavy politiků chápu. Vždyť by lidem velice rychle mohlo dojít, že vládu vůbec, ale vůbec na nic nepotřebují, stejně tak jako těch cca 300 zákonů, co má nachystaných.

***

Jak píše časopis Týden, bývalý estébák a dnes vlivný místopředseda fotbalové asociace Roman Bebr má dům vyzdobený (z recese, jak tvrdí) desítkami komunistických symbolů a před ním vlaje vlajka se srpem a kladivem.
Už vidím tu recesi, kdyby měl ve Spolkové Republice Německo v roce 1973 bývalý gestapák a posléze vlivný fotbalový funkcionář vyzdoben dům nacistickými symboly a před domem mu vlála vlajka s hákovým křížem.
Kolik by dostal za tu recesi let?

***

Počínající zánik nějaké civilizace je vždy nejlépe rozeznatelný na zdánlivě nepodstatných detailech. Jak jsem se dozvěděl z Radiožurnálu, ve Spojených státech se nedoporučuje říkat ve zdravotnictví „kuřák“, ale „pacient, který kouří“, aby se kuřáci necítili ostrakizováni…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…