Miroslav Macek: Prezident Zeman ukazuje „zbytku světa“, co vše si může dovolit

22.08.2019 17:58

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Prezident Zeman ukazuje „zbytku světa“, co vše si může dovolit
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Spoustu lidí překvapuje a pohoršuje, že prezident Zeman přijal šéfa českých komunistů a agenta StB Vojtěcha Filipa na zámku v Lánech zrovna 21. srpna.
Já bych z toho spíš usuzoval, že vůbec netušil, který den včera byl a pokud ano, jeho buranská nátura takové drobné finesy nevnímá. Ale vůbec nejpravděpodobnější je, že tím trapně ukazuje „zbytku světa“, co vše si může dovolit a tím ukájí svoje nemocné přebujelé ego.

***

Pokud se domníváte, že Trumpovo dlouho očekávané šílenství konečně propuklo, když v reakci na odmítnutí prodeje Grónska Dánskem zrušil státní návštěvu posledně jmenovaného, jste na omylu.
Spoustě jeho voličů (a volby se nezadržitelně blíží) je tento jeho kovbojský styl blízký a sympatický – ten to těm Dánům nandal, na nás si nikdo vyskakovat nebude! America first!

***

Miloš Zeman 7. 3. 2000:
„Je snadné odlišit zbabělce, hlupáky nebo vyžírky od těch, kdo pro stranu poctivě pracují. Dělicí čára našich demokratických sporů neprobíhá mezi různými názory, ale mezi těmi, kdo pracují, a kdo pouze kritizují práci druhých. Jinými slovy, potřebujeme více Špidlů a Mertlíků a méně Krausů a Zaorálků.“
Andrej Babiš 24. 6. 2017:
„Jediný rozdíl mezi panem Zaorálkem a panem Sobotkou je, že Zaorálek je výřečnější a žije v politice z daní občanů ještě déle než Sobotka. Pan Zaorálek je tlučhuba, který sice má emotivní projevy, ale ve výsledku je spíš komediant, kterého nikdo nemůže brát vážně.”
Andrej Babiš 25. 6. 2017:
„Pan Zaorálek je určitě výřečnější člověk. Je to takový žvanil, trošku kecal, trošku tlučhuba.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…