Miroslav Macek: Proč Nečas nevyučuje, jak si z veřejných peněz platit milenku?

06.09.2013 12:34

Páteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Proč Nečas nevyučuje, jak si z veřejných peněz platit milenku?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Expremiér Nečas přestane být nezaměstnaný: stane se zaměstnancem CEVRO institutu a bude pracovat v jeho Centru transatlantických vztahů, které povede Saša Vondra, a které se zabývá bezpečnostními a ekonomickými vztahy mezi Evropou a USA a pozicí České republiky.
 Což mne překvapuje, domníval jsem se, že tam nastoupí jako lektor předmětu „Kterak si z veřejných peněz platit milenku“,neboť v tomto oboru má mnohem větší znalosti a praxi a nikomu se to nepodařilo zatloukat tak dlouho.

 Včera jsem napsal:
 „Sledoval jsem tiskovou konferenci ČSSD a s úžasem jsem zjistil, že za čtyři roky od minulých voleb chlapci nevymysleli nic nového“, pravil Jiří Paroubek, kterého dozajista znáte, jak neustále srší novými a novými převratnými nápady…
 Dnes k tomu mohu jen dodat, že Jiří Paroubek je tak neuvěřitelně stále stejný, až to bučí. Viz ukázka z jeho včerejšího textu v LN, týkající se rozhovoru Michala Haška v Lidovkách:
 První slovní hodnocení, které mě napadlo ihned po jeho dočtení, bylo: náfuka, nabob, blábola a podrazák. Ptal jsem se sám sebe, kde je ten příjemný a skromný chlapec z Moravy, kterému jsem pomohl v roce 2005 do vysokých pater politiky.

 Jan Kadaník, ředitel pro strategie společnosti Ameropa:
 „V bankách potřebujeme management se zdravým rozumem, a ne egomaniaky formované excesy investičního bankovnictví.“
 Dodávám k tomu: No jo, ale kde je vzít, když lidé se zdravým selským rozumem kvapem vymírají a nahrazují je egomaniaci formovaní od malička společností přebujelých práv a nároků, zákony a vyhláškami nalajnovaných cest a postupů a nižádné osobní odpovědnosti?

 Dalibor Martínek v dnešních Lidovkách: Nějaká státní „záchrana“, dokonce zaznívá slovo znárodnění, by sice sundala balvan z noh majitelů dolů a také přinesla hlasy politikům. Ale horníky by umělé udržování branže při životě ponížilo na úroveň zvířátek v safari, s nimiž by se duo Hašek – Škromach mohlo jednou ročně slavnostně fotit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…