Miroslav Macek: Škatulkování voličů je absurdní

05.06.2018 12:41

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Škatulkování voličů je absurdní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Ostravský státní Zdravotní ústav v letech 2014 až 2016 utratil 600.000 korun za svoji prezentaci na golfovém turnaji.
A to se najdou takoví, kteří kvůli tomu chtějí podávat žaloby! Jen si přiznejte, že byste jinak o tom ústavu vůbec netušili, že existuje!

***

To škatulkování voličů je absurdní! Tuhle se objevil názor, že voliči Babiše jsou buď naivkové, hlupáci nebo kariéristé. Jako kdyby neexistovali naivní hlupáci či hloupí kariéristé…ale těch čistých kariéristů, kteří cítí pach funkcí, výhod a peněz za každého režimu, bude mezi nimi 99 procent…jen si vzpomeňte na doby minulé a na ta kvanta kariéristů tehdejších, kteří byli „u komunistů“, aniž byli komunisté.

***

Podle Karla Janečka, matematika, filantropa, vizionáře a vztahového gymnasty (tak jej představuje v rozhovoru sobotní příloha Práva) je číslem našeho vesmíru číslo 21.
Proč?
Zajímavé je podle něj totiž propojení čísel 12, 21 a desítkové soustavy. Dvanácté prvočíslo je 37 (3 +7 je 10, tedy desítková soustava, a 3 x 7 je 21) a jedenadvacáté prvočíslo (otočená dvanáctka) je 73 (otočená třicet sedmička).
Dále 73 x 12 je 876, 8 + 7 + 6 je 21 a 21 x 37 je 777, 3 x 7 pak 21.
Další důvod pro výjimečnost 21 souvisejí s platónovskými tělesy – podle Janečkovy filozofie dvanáctistěn symbolizuje naše racionální myšlení, dvacetistěn znamená přechod do kolektivního vědomí a 21 = 20 + 1 je krok do další dimenze. Není náhodou, že žijeme v 21. Století, přičemž v mnoha statích dávných filozofů je právě toto století označováno za přelomové, kdy má přijít takzvaný soudný den.
Tož tak…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …