Miroslav Macek: Stačí jedna pozitivní husa a musí se vybít celé hejno. Tak vzhůru do parlamentu

10.01.2017 17:53

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Stačí jedna pozitivní husa a musí se vybít celé hejno. Tak vzhůru do parlamentu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Karolina Stonjeková:

Mně nevadí, že se nás z obrazovky ČT snaží vychovávat lidé, kteří by v prvé řadě měli dovychovat sami sebe. A nevadí mi ani okázalá povýšenost, s jakou Česká televize nad svými diváky ohrnuje nos. Co mi ale vadí je, že se nestydí si za to od nich nechat povinně platit!

Petr Paulczyński:

Říkal MVDr v TV, že stačí jedna pozitivní husa a musí se vybít celé hejno. Tak vzhůru do parlamentu!

Petr Hampl:

Putinovi hackeři jsou podivuhodní. Na jedné straně prokazují až neuvěřitelný technologický náskok nad tvůrci západních informačních systémů, na druhé straně používají metody, nad kterými zůstává rozum stát. Třeba podle zpráv amerického tisku měli čtyři ruští diplomaté obcházet členy štábu Clintonové a tahat z nich hesla do e-mailů. Copak nevědí, že přístup k důležitým e-mailům účtům je chráněn ještě navíc certifikátem, takže samotné heslo je k ničemu? Vždyť samotná znalost hesla vám nestačí ani k přístupu do většiny českých internetových bankovnictví.

Není to náhodou tak, že s těmi zprávami o „ruských hackerech podporovaných vládou“ si z nás jen dělají srandu? Tak čekám, jak nám to Chovancovo ministerstvo pravdy vysvětlí. Hned poté, co objasní, jak to bylo s Chovancovým studiem v Plzni.

Čtenář glos O. V. mi napsal:

V období konjunktury na nejvýznamnějších světových trzích se Česko díky uměle oslabenému kurzu koruny, relativní bezpečnosti a politické stabilitě stalo vyhledávaným cílem zahraničních investorů. I v našem regionu vznikají nové montovny na stavbu strojů, rozvaděčů, automobilových dílů apod. vesměs podle dokumentace ze zahraničních centrál. Míra nezaměstnanosti v okrese Česká Lípa poklesla na 4%. Nedostatek pracovníků je doprovázen tlakem na růst mezd. Tento pozitivní trend má své stinné stránky. Kvalifikovaní pracovníci jsou vysáváni z malých firem a živností, které se vedle růstu mzdových nákladů musí potýkat s dramaticky rostoucí byrokratickou zátěží ze strany státu, jejíž nejviditelnější součástí je EET (elektronická evidence tržeb) a kontrolní hlášení. Na konci března 2017 skončí závazek ČNB (Česká národní banka) udržovat kurs 27 Kč za euro. Očekává se posílení koruny, což způsobí snížení zisku exportérům. Konjunktura nebude trvat věčně. Až dojde k cyklické hospodářské recesi, začne se leckterá montovna stěhovat do zemí s nižšími mzdovými náklady. Propuštění zaměstnanci skončí na Úřadu práce, zaniklé živnosti se obnoví jen zčásti. Řemeslníci budou dosažitelní ještě hůře než nyní.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…