Miroslav Macek: Stále ještě máte dojem, že se vláda skládá z příčetných jedinců?

24.04.2020 8:39

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Stále ještě máte dojem, že se vláda skládá z příčetných jedinců?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Premiér Andrej Babiš už na tiskové konferenci vlády nevystoupil téměř tři týdny. Jeho poradci velmi dobře vědí, proč.

***

Vláda oznámila, že ruší zákaz volného pohybu osob, pohyb bude venku možný až v deseti lidech. Změní se i podmínky pro lázně, vysoké školy a nemocnice. Pod tlakem soudního rozhodnutí i veřejnosti, která volala po otevření hranic, vláda na svém čtvrtečním zasedání proměnila kompletně pravidla v boji proti nákaze koronavirem v Česku. Opřela se přitom o zlepšující se epidemiologickou situaci. Ostatně za posledních 24 hodin hlásilo Ministerstvo zdravotnictví jen šest nových případů odhalených nakažených.
„Ale za určitých podmínek, které stanovíme,“ doplnil ministr zdravotnictví Vojtěch.
Kromě toho se dohodla také na tom, že požádá o prodloužení nouzového stavu. A to až do 25. května.
Tolik zpráva.
Stále ještě máte dojem, že tato vláda se skládá z příčetných jedinců a nikoliv osob, které jednají od prvopočátku „kam vítr, tam plášť“, jen aby se zalíbili svým voličům?
„Ještě v pondělí nemohl kadeřník ke klientům domů. Od zítra se může shromáždit až 10 lidí. Jako vědec se ptám - mohli bychom vidět podkladovou analýzu, na jejímž základě jsou činěna tato rozhodnutí?“ tweetovala těsně po vládní tiskovce rektorka Mendelovy univerzity a uznávaná ekonomka Danuše Nerudová.
víte, co je na tom všem nejhorší? Že veškerou tu vládní nekompetentnost a šaškárnu krvavě všichni zaplatíme.

***

Myslím, že největšího úspěchu v příštích volbách může docílit politická strana, která závazně slíbí prověření všech „koronavirových“ kšeftů a zavření všech, kteří se na nich podíleli. Materiálu do kampaně bude mít spoustu a spoustu. Možná by mohli prohlédnout i Babišovi voliči…

***

Vladimír T. Gottwald na Facebooku:
Domníval jsem se, že „plošné testování“ proběhne na reprezentativně vybraném vzorku obyvatel, strukturovaném tak, aby poskytlo výchozí orientační obraz o podílu infikovaných v populaci. Tedy například i včetně testování v sociálně vyloučených komunitách, kde k hygienickým a karanténním opatřením přistupují rezervovaněji či svébytně.
Nejsem si jist, jestli věrohodný obraz může poskytnout právě otestování těch zodpovědných, kteří o ně dobrovolně projeví zájem a více či méně disciplinovaně se řadí do front u odběrových míst.
Mohu se ovšem mýlit.
Nemýlíte se, dodávám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …