Miroslav Macek: Svatá prostoto! Byt teroristy financovali daňoví poplatníci a primátorka Paříže halí Eiffelovku do belgických barev

23.03.2016 9:09

Středeční glosy Miroslava Macka:

Miroslav Macek: Svatá prostoto! Byt teroristy financovali daňoví poplatníci a primátorka Paříže halí Eiffelovku do belgických barev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Eiffelova věž se v úterý večer zahalí do belgických barev, uvedla primátorka Paříže Anne Hidalgo na svém Twitteru. Tak konečně někdo bere islámský terorismus vážně a zasadí mu tím osvětlením patřičnou protiránu. Svatá prostoto!
Přitom z rozhlasu zrovna zaznívá, že lidí, kteří mohli takový čin spáchat, žijí v Bruselu desítky. Nebylo by nejvhodnější zbavit se vedle těchto potenciálních teroristů i těch, kteří takovou situaci vůbec dopustili?

Předseda zahraničního výboru ruské Dumy Alexej Puškov:
Zatímco šéf NATO Jens Stoltenberg bojuje s „ruskou hrozbou“ a posílá jednotky do Litvy, v Bruselu mu pod nosem vyhazují lidi do povětří.

Belgický list De Morgen přišel s nepřekvapivou informací, že byt, kde se v Bruselu ukrýval hledaný terorista Abdeslam, byl veden jako „sociální bydlení“ a ze svých daní ho tedy financovali belgičtí daňoví poplatníci.

Klasicky jedna dobrá a jedna špatná zpráva: Evropská komise byla evakuována. Bohužel se časem zase vrátí…

Internet nezná slitování:
Pod obrázky z belgického letiště v troskách umístil reklamu: Právě teď trojsklo zdarma!

Richard Sulík, Svoboda a solidarita:
„Evropa se nachází ve válce a musí pochopit, že se musí začít bránit. Skutečně se bránit znamená uzavřít a důsledně chránit svoje hranice, vykázat všechny, kteří ohrožují naše zřízení (takzvané Gefährder, kterých jen Německo eviduje asi 8 tisíc, Francie 10 tisíc), vykázat všechny cizince, kteří v Evropě páchají přestupky nebo trestné činy. Řešení určitě není dohoda s Tureckem, na konci které je bezvízový styk pro 75 milionů Turků. Pozůstalým upřímnou soustrast,"

Ivan Hoffman v Deníku:
Udělat z Naděždy Savčenkové mediální hvězdu vyžaduje ovšem značnou naivitu anebo silný žaludek. Existují videa, na kterých se sama chlubí tím, z čeho je obviněna, tedy že zabíjela lidi. O jednotce Ajdar, ve které působila jako „návodčí" pro koordinaci palby minometů a pěchotních řízených střel, se Amnesty International zmiňuje v souvislosti s represemi vůči civilnímu obyvatelstvu a zločiny proti lidskosti. Aby politici mohli obdivovat hrdinnou ukrajinskou pilotku, která se nebojí ničeho, ani samotného Putina, musí si dávat pozor, aby nenarazili na internetu na odkazy, ve kterých o Savčenkové hovoří například kněz Svatonikolského chrámu Vladimír Mareckij. Anebo starosta Užgorodu Sergej Ratušňak.
Ukrajinská hrdinka bude za podíl na vraždě ruských novinářů a dalších civilistů odsouzena. Spekuluje se o tom, že k výkonu trestu bude vydána na Ukrajinu, čímž se z mučednice stane vězněná kriminálnice a v případě omilostnění poslankyně. A náš premiér bude mít šanci Naděždě Savčenkové osobně vyjádřit svůj obdiv.
Zdroj: http://www.denik.cz/hoffmanuv_denik/ukrajinska-hrdinka-20160321.html

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

19:04 Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

Komentář k dnešní aukci dluhopisů slovenské vlády, která dopadla nad očekávání úspěšně.