Miroslav Macek: Tak tomu říkám několikanásobná sviňská manipulace

01.02.2012 10:40

Glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Tak tomu říkám několikanásobná sviňská manipulace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Radiožurnál včera vyhlásil anketu a položil otázku "Souhlasíte s tím, že Česko jako jediná země (kromě Velké Británie) odmítlo podepsat smlouvu o rozpočtové odpovědnosti?"

Už sousloví "jediná země" je manipulací. Nejsme jediná, jak Radiožurnál cudně dodává až v závorce. Ovšem lživé slovo "jediná" stále zaznívá.

Kol poledne Radiožurnál oznámil, že 71% těch, kteří odpověděli, s odmítnutím souhlasí - aby pak dostali slovo tři volající, z nichž dva s odmítnutím dramaticky nesouhlasili! Takže prostor názorům byl dán přesně v opačném poměru k výsledkům hlasování.

V poledne se k témuž vyjadřovali dva čeští europoslanci, jeden pro a jeden proti, ve zprávách ve 13.00 už byl ovšem citován jen europoslanec Rouček, silně hřímající za podporu smlouvy.
 Fuj!

 Vláda plánuje od příštího roku opět hlouběji hrábnout do našich kapes a navíc vytvořit další vysoce korupční prostor. Plánuje totiž štítkování starších domů a bytů k prodeji a pronájmu zvláštními štítky s vyznačením jejich energetické náročnosti. Mají je vydávat speciální inspektoři ministerstva průmyslu a obchodu a mají stát od tisíců po desetitisíce, dle náročnosti posouzení.
 Dvakrát fuj!

 Němci obdivují svoji kancléřku Merkelovou za to, jak se jí daří prosazovat své názory a požadavky v rámci EU. Der Spiegel dokonce její poslední výsledek na právě skončeném summitu komentoval titulkem "Všechno jasné, paní komsařko!"
 Takže bychom měli být velmi na pozoru! Od komisařky k Führerin není zas tak daleko...

 Z blogu Rudolfa Polaneckého na idnes:
 Nechápu snahu některých politiků o to, abychom byli neustále v hlavním proudu. Jde o znak stádovitosti a bezmezné poslušnosti vůči bruselské vrchnosti. Sama EU si na toto zvykla tak, že jinou odpověď než ano neuznává. Od doby, kdy náš stát podal přihlášku se situace radikálně změnila.
 Místo spolupracujících suverénních států zde máme klusající spolek podle francouzskoněmecké píšťalky, přičemž není povoleno vybočit z řady a natož promluvit. Proč má náš státní rozpočet schvalovat nikým nevolený bruselský byrokrat? Jak může od svého stolu vědět, co ta která země, region, kraj nebo dokonce obec potřebuje?

Někdy mám pocit, že kdyby se Merkelová se Sarkozym usnesli, že si půjdou skočit z letadla bez padáku, ostatní členské státy se přetrhnou, aby mohly skočit s nimi. Samotná myšlenka na "uzákoněný" vyrovnaný rozpočet není špatná a mělo by to být prioritou každé vlády. Ale způsob jakým je poslušnost vyžadována a ještě více způsob provedení je nepřijatelný.

 Čtenář glos P. R. mi napsal:
 Plně souhlasím s Vaším názorem na financování vysokých škol. Má to však, podle mého názoru, háček. Finanční podpora univerzity by měla být úzce provázána s její pedagogickou a vědeckou úrovní. MŠMT však umožnilo v posledních dvaceti letech vznik mnoha vysokých škol velice různé odborné úrovně. Potom je financí zdánlivě málo. Je to podobný problém jako ve zdravotnictví. Místo řešení kvality škol, rozhazují se peníze daňových poplatníků.

 Čtenář glos J. M.:
 Pořád silněji cítím v ČR, EU i globálně jakýsi ošklivý pach. Pokaždé, když zavane, nenapadne mě nic jiného, než slovo NORMALIZACE.

 

reklama

autor: Miroslav Macek

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …