Miroslav Macek: Tento Augiášův chlév vymést, to bude tedy opravdu herkulovská práce!

31.01.2017 17:38

Úterní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Tento Augiášův chlév vymést, to bude tedy opravdu herkulovská práce!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Z vykrucování, vytáčení a obkecávání ministra obrany Stropnického, když byl včera v Radiožurnálu tázán na parametry kybernetického špiclování (pardon, kybernetické ochrany nás všech) se dalo z nevyřčeného usoudit jediné: bude pečlivě sledována jen vytipovaná skupina osob, přičemž zařazení do takové skupiny potenciálních „narušitelů“ bude závislé na libovůli úředníků s khaki mozky a mocných politiků v pozadí. 

V České republice bylo v loňském roce registrováno neuvěřitelných 128 tisíc „neziskových“ organizací. Od státu, krajů či obcí (tedy z našich kapes) získaly 16,5 miliardy korun. Prostřednictvím dotací a grantů se jim též přerozdělily stovky milionů korun, které pocházejí z Norských fondů či fondů Evropské unie.
Tento Augiášův chlév vymést, to bude tedy opravdu herkulovská práce!

Pavel Hasenkopf:
Před osmi lety to byl právě Kalousek, kdo založil TOP09 jako stranu pro lidi prchající tehdy z ODS a KDU. Vize tehdy zněla vytvořit českou alternativu německé CDU, sáhnout si aspoň na 30% hlasů ve volbách a stále méně oblíbenou ODS a slizáckou KDU-ČSL odeslat na politický hřbitov. Ta písmenka v názvu znamenají T jako tradice, O jako Odpovědnost a P jako Prosperita.
Již první cíl se splnit nepodařilo, TOP zůstala s ODS silově půl na půl, 30% se nekonalo. Lidovce sice na čas vypudili ze Sněmovny, ale ti se jako obvykle otřepali a vesele na všechny strany škodí dál, dokonce TOPce přebrali starosty. 
Ani ideologicky to moc nevyšlo, do strany nalezli a prosadili se v ní všemožní modernisté, kteří nejenže vůbec nechápou, co jsou tradiční hodnoty (třeba že rodinu tvoří otec, matka a děti), ale svými životy a názory tyto tradiční hodnoty zadupávají do země, vůbec nechápou význam slova odpovědnost a prosperovat budou vždy jen na úkor druhých.
Nastal čas tenhle pokus odpískat - ten původní z 2009. Kalousek to zjevně pochopil, proto vedle sebe postavil na podium Dominika Feriho, který v sobě ztělesňuje vše to, čím TOPka nikdy nechtěla být, a tím TOPce zatloukl pomyslný hřebík do rakve. 
V ČR chybí obyčejná konzervativní strana, která se nebude stydět za to, že je konzervativní a nebude nadbíhat lidem, kteří jsou jejími přirozenými nepřáteli

Ladislav Větvička na facebooku:
...mám pocit, že žijeme podobnou dobu jako když Adolfa Hitlera zvolili kancléřem....
...je bezzásadový a nezodpovědný jako Hitler. V podstatě je mnohem nebezpečnější než Hitler, protože má k dispozici mohutný vojenský arzenál, včetně atomových zbraní...
...jeho voliči jsou jako ti obyčejní, bodří sedláci, kteří ho v roce 1933 zvolili v nacistickém Německu...
(Tři výroky jsou z levicového amerického tisku z roku 1980, kdy vyhrál Ronald Reagan)

Zdeněk Švrček:
Každodenně sleduji, jak se naše veřejnonesvéprávná ČT mění kontinuálně z volebního štábu H.Clintonové v centrum protitrumpovské agitace. Už je to spíše k smíchu, kdyby to nebylo pořád tak k pláči.

Dobrá otázka:
Proč muslimové bojují za svá práva v Evropě a ne v muslimských zemích?

Češi jsou smějící se bestie:
Nevyčítejte Babišovi, že mluví jak blb! Vždyť mluví ke svým voličům!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…