Miroslav Macek: To vyjednávání s malými stranami Babišovi vůbec nepřeji

24.10.2017 11:50

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: To vyjednávání s malými stranami Babišovi vůbec nepřeji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Vůbec nepřeji Babišovi to povolební vyjednávání s malými stranami (zažil jsem nějaká na vlastní kůži). Bez ohledu na volební výsledky se začnou chovat způsobem „já strana, ty strana“ a u vědomí skvělé vyděračské pozice si začnou klást nehorázné požadavky.
Z tohoto hlediska se mi jeví povolební návštěva Jana Švejnara u Babiše v Průhonicích logická. Karta Babiš by při dlouhém a obtížném sestavování vlády mohla vypadnout ze hry a být nahrazena zdánlivě nekonfliktním a obecně přijatelnějším Švejnarem. Tedy pojistka.
Jenže: jeho otec Zdeněk, komunista a nomenklaturní kádr spolupracoval již od r. 1961 s StB. Poté byla spolupráce přerušena, ale v roce 1970 (!!!) jej ministerstvo zahraničí nominovalo na významný post v Mezinárodním ústavu práce v Ženevě. Tam za ním přijel osmnáctiletý Jan s ještě mladší sestrou a do republiky se již nevrátili. Tak tomu říkám dramatická emigrace! A člověka hned napadají „minaříkovské“ myšlenky…

***

Včera jsem na Radiožurnálu zaslechl kus rozhovoru Tomio Okamury s jednou redaktorkou. Nemíním hodnotit formální náležitosti rozhovoru, ani jeho obsah, na to byl můj poslech příliš krátký. Jedno však bylo zřejmé. Kdo tamním kamarádům nevoní, na toho mají léty osvědčenou taktiku: sesbírají kdejaké bulvární drby a neprověřené informace a ptají se na ně s tím, že mu dávají prostor vše vysvětlit, takže na věcné a pozitivní otázky není čas, a protože něco ulpí vždycky, jak říká klasik, posluchačův celkový dojem je ten, že host má spoustu másla na hlavě a jen se brání. Všimněte si té obvyklé sviňárny…

***

Pavel Páral:
Z volebních výsledků se totiž dá docela dobře číst, že Babiš ztrácel své voliče, o něž připravil ODS v minulých volbách, a nahrazoval je masivně myšlenkově méně náročným levicovým elektorátem, pro něhož je příliš složité pochopit podstatu podvodu s Čapím hnízdem, natož pozadí daňových optimalizací pomocí korunových dluhopisů.

***

Čtenář glos M. P. mi napsal:
V závěru článku na iDnes o odtajněné smlouvě o odkupu vepřína v Letech čtu:
"Zeman je prý také proti likvidování prosperujícího podniku. Už dříve mluvil o tom, že by o práci přišla řada lidí. Podle Hermana v letském vepříně pracuje ale jen osm zaměstnanců."
Pan ministr Herman nepochopil, že prezident Zeman tím "prosperujícím podnikem" neoznačuje samotný vepřín, ale ten cirkus okolo něj, který nepochybně prosperuje a dobře živí řadu aktivistů a neziskovek.

***

Petr Paulczyński:
Strejdo Hermane, kdybyste těch 450 mega, za který jste koupili prasečák, dali na vzdělávání cigánských dětí, udělali byste pro ně mnohem víc.
Dodávám:
To je sice pravda, ovšem kdyby těch 450 mega vydal na antikoncepci pro cikány, udělal by mnohem víc pro nás pro všechny…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty