Miroslav Macek: Totální rozvrat státu v přímém přenosu

20.11.2020 19:00

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Totální rozvrat státu v přímém přenosu
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Je to zvláštní pocit sledovat totální rozvrat státu v přímém přenosu.

Existuje elegantní, bohužel neproveditelné ukončení současného koronavirového šílenství: všichni státní zaměstnanci dostanou 60% platu. A začnou se dít zázraky…

Jdu do Lidlu. Doufám, že než tam dojdu, nevstoupí v platnost jiné nařízení.

Poslední číslo ze Švédska:
Předevčírem - 4 zemřelí na covid 19.

 

Opsáno z facebooku:

Andrej Babiš se jako majitel Agrofertu a významný příjemce dotací v žádném případě nenachází ve střetu zájmů.

Evropskou komisi i veřejnost o tom informoval předseda vlády ČR Andrej Babiš. Jeho slova potvrdil i předseda vládní Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Andrej Babiš.

Střet zájmů navíc rezolutně vyloučil i další vysoký státní úředník - předseda Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí Andrej Babiš.

Možný střet zájmů v souvislosti s financováním rozvojových a výzkumných programů odmítá také předseda Rady pro výzkum, vývoj a inovace Andrej Babiš.

V souvislosti se stávající epidemiologickou situací a nouzovým stavem vyloučili střet zájmů i předsedové Rady vlády pro zdravotní rizika nebo Rady vlády pro duševní zdraví pánové Andrejové Babišové.

Jak uvedl poslanec Andrej Babiš, existuje navíc i další pojistka - na případná rizika s ovlivňováním Andreje Babiše Andrejem Babišem by zcela jistě upozornil předseda Bezpečnostní rady státu Andrej Babiš.

Situaci, kdy Agrofert od vlády v některých případech nakupuje jako odběratel ale v jiných případech ji naopak prodává jako dodavatel, považuje Andrej Babiš za vyváženou a transparentní.

Za absurdní považuje závěry Evropské komise i možnost ovlivňovat investiční výdaje státu i koordinátor Národního investičního plánu Andrej Babiš.

Dodržování pravidel navíc přímo ve státní správě kontrolují stovky obětavých členů protikorupčního hnutí ANO, stejně jako celá řada bývalých i stávajících manažerů holdingu Agrofert.

Předseda vládního hnutí ANO Andrej Babiš označil proto všechny diskuse kolem střetu zájmů za vyloženě směšné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…