Miroslav Macek: Velice rád bych ty analýzy Kleslové pro ČEZ za 100.000.- měsíčně viděl...

11.09.2015 13:19

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Velice rád bych ty analýzy Kleslové pro ČEZ za 100.000.- měsíčně viděl...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Miloš Zeman byl vždycky zásadovým politikem: jeho hlavní zásadou přece vždy bylo a je, že si nevidí do huby.

"Jak říkal Keynes, v době deprese má být rozpočet deficitní, v době ekonomického růstu má být přebytkový. U nás se stala chyba, že i v době šestiprocentního růstu byl rozpočet deficitní," takto komentoval období 2002 - 2006, kdy byl ministrem financí Bohuslav Sobotka.

Dnes je růst opět slušný a navržený deficit na rok 2016 je děsivých 70 miliard. Zemanovi se ovšem líbí a s chutí jej podepíše.

Jak by také ne: rozpočet prezidentské kanceláře se má zvýšit z letošních 350 milionů korun na 389 v příštím roce, navíc s výhledem, že v roce 2017 bude dokonce 457 milionů korun.

Advokátní kancelář Kleslové pracovala pro ČEZ od roku 2000. „Spolupráce spočívala zejména v monitoringu a analýze legislativy,“ prohlásil tiskový mluvčí ČEZ.

Velice rád bych ty analýzy za 100.000.- měsíčně fyzicky viděl. Není nejvyšší čas tam vtrhnout, najít či nenajít ty „analýzy“ a pak rozdat trestní oznámení?

Odhad počtu Romů v Čechách a na Moravě po skončení II. světové války, se pohybuje mezi 600 - 1000 osobami. To je jen připomenutí pro ty, kteří dnes říkají, že nějakých 5000 imigrantů nemůže způsobit žádné problémy.

Maďarský premiér Viktor Orbán:

Také nepožadujeme po EU, aby si přerozdělila maďarské Romy!

Saudská Arábie a státy Perského zálivu odmítají přijmout imigranty ze Sýrie. Namísto toho nabízejí německé vládě finanční podporu při vybudování 200 mešit v Německu pro imigranty.

Co myslíte, dojde konečně Merkelové a dalším tamním politikům, o co skutečně jde?

Václav Klaus uhodil hřebík na hlavičku (a zahájil tak svoji prezidentskou volební kampaň):

"Myslím, že lžou, nejsou upřímní a hrají veřejné divadýlko. Nevěřím, že svůj názor obhájí doma, před svou rodinou, před příbuznými. Stále platí věta, kterou říkáme po léta: Jestli tu někdo chce uprchlíky, tak ať si každý toho svého nastěhuje do svých jistě mnohapokojových bytů a domů. Tedy - jestli to myslí doopravdy. Pokud ne, tak ať neříká takové žvásty jako dosud."

Dan Schueltan, izraelský akademik, bezpečnostní expert a politický poradce několika izraelských premiérů i amerického Kongresu v rozhovoru pro časopis Reflex:.

Známkou probíhající sebevraždy Evropy je rezignace na evropské hodnoty. Evropané již nejsou hrdí na vlastní duchovní dědictví. Místo hrdosti na hodnoty, zvyklosti, úsilí, jež jim zajistily ve všech smyslech bohatý život, rozhodli se pro „multikulti“ mentalitu, která již nerozlišuje kulturní a sociální vymoženosti podle dosažené úrovně.

Není to jednoduché, říct jasně a nahlas, že kultura, jež uznává, že ženy jsou rovnocenné lidské bytosti, je nadřazena kultuře, která se k ženám chová jak k dobytku. A že ta druhá kultura není pouze jiná, nýbrž je podřadná vůči té první. Je těžké to říci, protože to je politicky nekorektní.

Opsáno z facebooku:

Je potřeba zasáhnout proti nenávisti na internetu, hlavně proti těm zasraným zkurveným xenofobním sviním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…