Miroslav Macek: Všechno je OK, premiér na to dohlíží, Ken to se zájmem sleduje...

15.09.2020 11:06

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Všechno je OK, premiér na to dohlíží, Ken to se zájmem sleduje...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Obyvatelé Moravskoslezského kraje se dlouhodobě potýkají s nedostatkem zubařů. Nedávno řešili v Bohumíně na Karvinsku, že novému zubaři zkolaboval systém registrací pacientů kvůli velkému zájmu lidí, v pondělí se na zubaře stála fronta v ostravské části Lhotka.
Lidé tu stáli už od tří hodin od rána a už večer přijeli a spali v autech,“ popsal situaci Právu starosta Lhotky Josef Šrámek (ODS). „Takové srocení na návsi už nebylo dlouho. Kvůli epidemii jsme letos zrušili i naši velkou akci Honění krále a dnes tohle.“
Jo, jo, když jsem předkládal před drahnými léty vládě návrh reformy zdravotnictví, který byl smeten ze stolu, přesně o takovém vývoji jsem poté psal…

Anketa

Považujete Miloše Zemana za lháře?

21%
79%
hlasovalo: 16087 lidí

***

Německo zvažuje přijetí až tisícovek migrantů ze zničeného uprchlického tábora Moria na řeckém ostrově Lesbos. Napsal to v pondělí deník Bild. Vláda kancléřky Angely Merkelové má o věci podle agentury DPA rozhodnout do středečního zasedání kabinetu.
Takže tu máme další díl seriálu „Nepoučitelní“…

***

Ivana Fridrichová na Facebooku aneb Tiskovka vlády (stručný obsah):
- první vlna skončila, a tak se jelo na dovču
- můžou za to lidi - protože to chtěli!
- hygiena nestíhá - protože ji lidi přetěžují
- ale - koupili jim počítače a připojení (tak snad)
- trasování nefunguje - protože je toho moc
- samotrasování bude super - ovšem tedy - není kdo by to zpracovával
- zřídí se profi kól centrum - ale musí se udělat výběrové řízení (a lidé budou nějaké firmě poskytovat své osobní údaje?)
- do té doby platí, že stačí rouška a mytí rukou - vůbec nevadí, že jste pozitivní a víte to! Klidně si zajeďte do obchoďáku! Pokud máte roušku - je to cajk!
- jo a vaši blízcí nemusí ani na testy - stačí, že je v rodině jeden pozitivní! Ještě nějací další!
- pokud potřebujete test na Covid 19 - tak si to dobře rozmyslete! Jednak není dáno, že vám ho musí udělat ten samý den a ve vašem městě. Druhak - musíte být předem objednaní a na nějaké žádanky od doktora si nehrajeme! To je váš problém, že ji máte.
- výsledky se někdy nějak dozvíte (ale klid - pokud máte roušku!)
- všude kolem nám zavírají hranice. Trochu malér - ale premiér tam brnkne! Jako V4 se domluvili, že to neudělají... Ovšem tedy Slovákům došla trpělivost... O tam ještě jednou brnkne.. ale jestli to udělají? Asi jo...
- hele ale neva, že naše země už má zase rudou barvu! Stejně jsme na tom jako třetí nejlepší!
- A také byl premiér na nějaké přednášce o melanomu - a je to problém! a nějaký Covid by neměl lidi rozrušovat, když jsou horší věci!
- no a dál? Všechno je OK, premiér na to dohlíží, Ken to se zájmem sleduje, hygienici propadají panice a lidé by měli pochopit, že kdo má roušku je na tom jako by byl očkovaný! Protože vakcína bude až někdy příští rok!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…