Miroslav Macek: Význam slova solidarita? Vynucená platba z mých peněz na účel, se kterým nesouhlasím

17.12.2015 13:56

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Význam slova solidarita? Vynucená platba z mých peněz na účel, se kterým nesouhlasím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Velmi mne v poslední době mate význam slova solidarita: zdá se mi, že jde o vynucenou platbu z mých peněz na účel, se kterým nesouhlasím. Zřejmě to vyřeším tak, že vtrhnu ozbrojený do banky s pokřikem „Toto je solidarita!“ a odnesu si tamní cizí peníze…

Ministr financí a šéf Agrofertu Andrej Babiš (ANO) v rozhovoru pro slovenské Hospodárské noviny uvedl, že lituje svého vstupu do politiky. „Pohnojil jsem si život tím, co jsem udělal.“

Pochopitelně si hned položíte otázku, proč tedy z politiky neodejde. Vysvětlení může být několik, ale hlavně mu to řídící důstojník nedovolí.

Norská policie oznámila, že u stovek žadatelů o azyl se našly fotografie a videa z poprav a brutálních trestů Islámského státu a s jeho symboly.

Vysvětlení může být opět více, ale spíše bych to pokládal za jejich „stranické legitimace“…

Saudská Arábie oznámila vytvoření islámské vojenské koalice pro boj s terorismem - větší paradox snad už nejde ani vymyslet!

Na popud pobouřených bojovníků za lidská práva přejmenovalo holandské národní muzeum Rijksmuseum v Amsterdamu více než 200 děl, která byla shledána za závadná. Nové názvy už nebudou pobuřovat návštěvníky z řad menšin. Hlava černocha je nyní Hlavou muže, aby se náhodou nikdo z návštěvníků tmavé pleti necítil dotčen. Z obrazu Simona Marise z roku 1900 původně pojmenovaného Černošská dívka se tak stalo Děvče s vějířem. Černošský sluha byl přejmenován na Mladého sluhu a z Mohamedána se stal Muž s vousy. Zakázáno bylo rovněž pojmenování Eskymák, Indián nebo Hotentot, která byla nahrazena politicky korektním souslovím „původní obyvatel“. Z liliputů se pro změnu museli stát „malí lidé“.

Tolik zpráva a další důkaz, že lidská blbost je nekonečná…

Čtenář V. S. mi poslal z Kanady následující definici:

Islamofobie je slovo vytvořené fašisty a používané zbabělci k manipulaci s hlupáky.

Václav Dolejší dne 9. 12. 2008 na idnes.cz publikoval článek s titulkem Prognóza pro rok 2013: Paroubek prezidentem, Rath premiérem.

Skvělý prognostik, není-liž pravda?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…