Miroslav Macek: Za nepořádek v dotacích pro Agrofert zaplatí daňoví poplatníci - dvaadvacet milionů korun!

22.03.2017 18:01

Středeční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Za nepořádek v dotacích pro Agrofert zaplatí daňoví poplatníci - dvaadvacet milionů korun!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Pochybné rozdělování zemědělských dotací v České republice odhalila Evropské komise. Riziko manipulací se týkalo částky jeden a půl miliardy korun, kterou v letech 2014 a 2015 inkasoval holding Agrofert. Předpisy porušil člen jeho představenstva Jaroslav Faltýnek (ANO), který na rozdělování dotací dohlížel jako člen dozorčí rady Státního zemědělského intervenčního fondu SZIF. Tím se podle verdiktu Komise dopustil střetu zájmů.

Za nepořádek v dotacích pro Agrofert ale zaplatí daňoví poplatníci, a to 22 milionů korun. Přitom mohou mluvit o štěstí. Zemědělský komisař Phil Hogan vyměřil za střet zájmů pouze dvouprocentní korekci ze špatně rozdělené částky.
Tolik zpráva. Buďme však trpěliví, možná se Komplexně Geniální Babiš rozhodne nám těch 22 milionů vrátit a před volbami je tedy za velkého mediálního humbuku věnuje na nějaké vybrané, volebně nejprospěšnější dobročinné účely.

***

Když slyšíte od sociálního demokrata řeč o solidaritě, držte si peněženky.

***

Čtenář glos I. P. mi napsal:
Harmonizace a narovnání sociálních dávek pro migranty je NAPROSTO dokonalé řešení problému. Jen ho Vy, nebo spíš už někdo před Vámi, chybně interpretujete. Pokud budou příslušné sociální dávky v Německu stejné jako současné sociální dávky v Česku, Bulharsku nebo kde jsou nejnižší, bude to okamžité a naprosto spolehlivé ukončení tzv. migrační krize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…