Miroslav Mareš: Bahno investigativní žurnalistiky

25.04.2017 9:07

Odkrývání korupčních aktivit i nečestného jednání politiků v sobě nese odvahu ušpinit se od bahna české politiky. Pravda se obvykle skrývá za nánosem bahna, které má zamaskovat veškeré nečestné jednání.

Miroslav Mareš: Bahno investigativní žurnalistiky
Foto: nfpk.cz
Popisek: Nadační fond proti korupci

Proniknout vrstvou bahna v sobě nese odvahu riskovat novinářskou čest a dobré jméno při pojmenování toho, o čem by politici nejraději nemluvili.

Například náměstek vysočinského hejtmana za hnutí ANO Josef Pavlík neřekl voličům pravdu o svém členství v Komunistické straně Československa. Později vyšla najevo i informace o jeho členství v Lidových milicích, ozbrojené složce KSČ.

Náměstek vysočinského hejtmana už musel pozastavit své členství v hnutí ANO, když nedokázal vysvětlit motivy svého jednání.

Z krajského lídra hnutí ANO se náhle stal bezpartijní politik. Sice stále podporovaný krajskou organizací hnutí ANO na Vysočině, ale již bez viditelné podpory celostátního předsednictva.

Investigativní žurnalistika osvěžila paměť náměstka Pavlíka číslem členské legitimace kandidáta i člena KSČ, stejně jako zápisy z jednání předsednictva místní organizace KSČ o vstupu a povýšení v Lidových milicích.

Kdykoliv si politik nemůže nebo nechce vzpomenout na události ze svého politického života, musí nastoupit do služby investigativní novinář. A říci voličům to, co se politik snaží ukrýt v bahně zapomnění.

Vychází v rámci mediální spolupráce s Nadačním fondem proti korupci.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …