Miroslav Pavel: Nehezké výročí

22.06.2016 21:15

22.června 1941 překročily jednotky fašistického Německa pohraniční řeku Bug a začala – přepadením Sovětského svazu - konečná fáze druhé světové války.

Miroslav Pavel: Nehezké výročí
Foto: Archiv
Popisek: Německý tank Tiger

Skončila rudou vlajkou nad Berlínem a Hirošimou, desítkami miliónů mrtvých, nepředstavitelným utrpením národů – i německého. Je to už 75 let a často se zapomíná, někdy se i zapomenout chce. Nemyslím si, že je to dobře a dokážu pochopit současné ruské politiky, že je zneklidňuje stahující se pás vojenských základen kolem jejich země. A hysterická prezentace Ruska jako agresora, jako nepřítele. I když druhá světová válka byla strašná, ta, o které se teď často dovídáme z úst různých generálů (bohužel většinou NATO), by nebyla jen hroznější. Byla by to konečná pro většinu populace na této zemi. Představa, že by se dala vyhrát, je zcela iluzorní. Braňme se válce, prosím!

Autor je vydavatelem Literárních novin.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…