Mladí zelení: V Praze proběhne demonstrace Žít, ne dřít

17.11.2017 13:05

Prahou dnes projde demonstrace Žít, ne dřít, svolaná levicovými kolektivy RFK, Socialistická solidarita, Mladí zelení a Queer anarchistická skupina.

Mladí zelení: V Praze proběhne demonstrace Žít, ne dřít
Foto: Rémi Diligent
Popisek: 17. listopadu 1989

„Sametová revoluce nám sice přinesla politickou svobodu, ovšem životní podmínky mnoha z nás nám nedovolují ji smysluplně využít. Natož potom vést život bez neustálého stresu z přepracování či placení předražených nájmů,” vysvětlil mluvčí Petr Pávek důvod svolání protestu.

Na demonstraci vystoupí s projevy nejen členové pořádajících organizací, ale také například Monika Horáková, kolektiv Jako doma věnující se problematice života bez domova či zástupkyně Autonomního sociálního centra Klinika.

K tomu, co celé spektrum účastníků pojí, se vyjádřila členka RFK: „považujeme za nepřípustné, aby lidé, kteří celý den v těžkých podmínkách pracují, neměli přístup k důstojnému bydlení a dostatek času na své rodiny a blízké. Současná společnost se řídí podle potřeb kapitálu, ne lidí - a my se shodneme na tom, že to je potřeba změnit.”

Demonstranti se sejdou ve 14:00 na náměstí Republiky, po úvodních projevech se vydají na pochod Prahou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …