Monika Granja: Můžeme pomáhat znevýhodněným mladým lidem dosáhnout kýženého vzdělání

27.10.2016 19:57

Finanční prostředky na šestnáct nových stipendií pro sociálně a zdravotně znevýhodněné mladé lidi a z okruhu azylantů a migrantů poskytne Fond vzdělání. Aktuálně získává v rámci tohoto programu stipendia pětaosmdesát studentů. S přispěním Fondu vzdělání také mohlo sedmnáct studentů z dětských domovů absolvovat dvoutýdenní Letní jazykovou školu ve Velké Británii.

Monika Granja: Můžeme pomáhat znevýhodněným mladým lidem dosáhnout kýženého vzdělání
Foto: wikipedia
Popisek: Olga Havlová, bývalá první dáma.

Je pro nás podstatné, že prostřednictvím Fondu vzdělání můžeme pomáhat znevýhodněným mladým lidem dosáhnout kýženého vzdělání. Díky trvale velkorysé finanční podpoře ČSOB se se počet stipendistů Fondu vzdělání konstantně pohybuje kolem osmi desítek,“ říká Monika Granja, ředitelka Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. „Štědré příspěvky od dalších dárců nám navíc umožňují rozvíjet jazykové schopnosti nadaných studentů formou dvoutýdenních jazykových kursů ve Velké Británii,“ doplňuje ředitelka. Díky příspěvkům jednotlivých dárců ve výši 377 830 Kč sedmnáct studentů z dětských domovů letos absolvovalo letní jazykovou školu ve Velké Británii.

„O naší podpoře studijních ambicí mladých lidí se sociálním nebo zdravotním handicapem nepochybně svědčí více než dvě desítky let trvající spolupráce s Nadací Olgy Havlové v rámci Fondu vzdělání. Jsme rádi, že můžeme našim stipendistům pomoci zajistit pevnější zázemí tolik potřebné pro získání kvalitního vzdělání. A více než potěšujícím potvrzením významu naší podpory pro nás je, když se dozvídáme o stále vyšším počtu stipendistů Fondu vzdělání, kteří dosahují příkladných studijních výsledků,“ doplňuje Alena Králíková, manažerka Firemní kultury a společenské odpovědnosti ČSOB.           

Fond vzdělání patří mezi stěžejní dlouhodobé projekty Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. Poskytuje stipendia nadaným dětem a mladým lidem se zdravotním postižením či ze sociálně znevýhodněných rodin a z dětských domovů jako podporu při jejich studiu na středních a vysokých školách v České republice. Podmínkou pro získání stipendia je mj. věk do 26 let (výjimečně do 30 let) a dobré studijní výsledky. Udělení stipendia je podmíněno i úspěšným absolvováním přijímacího pohovoru ve Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …