Na Národní pochod pro život a rodinu přijedou tisíce lidí

17.04.2017 21:45

Hnutí pro život: Tisíce lidí z celé republiky přijedou v sobotu 22. dubna do Prahy na Národní pochod pro život a rodinu. Speciální vlaky ze severu a jihu Moravy jsou zcela zaplněny a přijede také řada autobusů z Vysočiny, jižních Čech či Zlínska.

Na Národní pochod pro život a rodinu přijedou tisíce lidí
Foto: Jovanmandic
Popisek: Očkování dítěte

Národní pochod pro život a rodinu chce povzbudit společnost. "Rodina založená na manželství muže a ženy je nejlepším místem pro přijetí a výchovu dětí a tím i nejúčinnější prevencí tisíců potratů," říká Zdeňka Rybová, místopředsedkyně pořádajícího Hnutí Pro život ČR.

Národní pochod pro život a rodinu začne v sobotu 22. dubna v 10 hodin pontifikální mší svatou, kterou bude celebrovat pražský arcibiskup Dominik kardinál Duka v katedrále sv. Víta, Vojtěcha a Václava na Pražském hradě. Poté je připraven v parku na Klárově u stanice metra Malostranská kulturní program. Ve 14 hodin se účastníci vydají na pochod centrem Prahy na Václavské náměstí, kde bude Národní pochod pro život a rodinu zakončen.

Během kulturního programu na Klárově od 12 hodin vystoupí herečka a fotografka Andrea Kerestešová, která s manželem čeká v létě narození jejich prvního dítěte. Ostravské Centrum pro rodinu a sociální péči připravilo výstavu s prorodinnou tématikou. Přítomní budou také vedoucí projektů Hnutí Pro život ČR - Linka pomociNesoudíme. Pomáháme a Modlitby za nejmenší.

Hnutí Pro život ČR připravilo sérii videospotů s osobnostmi, které považují podporu Národního pochodu pro život a rodinu za důležitou.

Národnímu pochodu pro život a rodinu udělil záštitu prezident republiky Miloš Zeman, kardinál Dominik Duka, arcibiskup pražský, místopředseda vlády Pavel Bělobrádek a Jan Wolf, radní hl. m. Prahy. Akci podpořila řada organizací a firem, např. České dráhy nebo Magistrát hl. m. Prahy.

Národní pochod pro život a rodinu doprovází apel premiérovi ČR upozorňující vládu, že jedinou státem nabízenou "sociální službou" párům čekajícím nečekaně dítě, je usmrcení nenarozeného dítěte. Hnutí Pro život ČR vyzývá k přehodnocení přístupu státu, aby rodiny čekající nečekaně zejména třetí dítě nebyly pod tak silným ekonomickým tlakem volit řešení, kterého později litují. Podle oficiálních statistik je početí třetího dítěte jednou z nejčastějších situací, kdy přicházejí nenarozené děti o život. V roce 2016 bylo usmrceno před narozením 20 300 dětí. Apel premiérovi Bohuslavu Sobotkovi podpořily osobními dopisy stovky rodin.

Hnutí Pro život ČR usiluje o záchranu životů nenarozených dětí a obnovu společenského i právního respektu k životu člověka od jeho početí do přirozené smrti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Fiala podporuje Babiše

10:14 Milan Knížák: Fiala podporuje Babiše

Glosa Milana Knížáka.