Nadační fond proti korupci: Vyzýváme ministra vnitra Milana Chovance k odstoupení z funkce

02.07.2016 11:50

V současné době již, po podpisu ministra vnitra Milana Chovance, prakticky nic nebrání zmatečné reorganizaci Policie České republiky.

Nadační fond proti korupci: Vyzýváme ministra vnitra Milana Chovance k odstoupení z funkce
Foto: nfpk.cz
Popisek: Nadační fond proti korupci

Tato reorganizace nebyla diskutována s klíčovými aktéry. Neproběhla ani odborná debata za účasti vrchních státních zástupců, nejvyššího státního zástupce, ředitelů ÚOOZ a ÚOKFK, členů Výborů pro bezpečnost Poslanecké sněmovny atd. Rovněž ani na jednání Bezpečnostní rady státu, kterého se jako hosté zúčastnili i nejvyšší státní zástupce a vrchní státní zástupci, nebyla uvedená reorganizace podrobněji představena.

Nevěříme příslibům ministra vnitra, že nedojde k ohrožení „živých“ kauz, jelikož s reorganizací bezprostředně souvisí i personální změny a tyto pak mohou následně zhatit celé šetření.

Nebudou tak podle našeho názoru objasněny mnohé doposud řešené případy, mimo jiné i případ, který dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, ve kterém prověřuje shromážděné informace nasvědčující, že cílem reorganizace mohlo být účelové odstranění ÚOOZ.

Z těchto důvodů vyzývají členové správní rady Nadačního fondu proti korupci ministra vnitra Milana Chovance k odstoupení.

Viz http://www.nfpk.cz/tz/4514.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…