Nesouhlas s návrhem konání trutnovského festivalu pod názvem Zahradní slavnost

17.06.2017 7:34

My, občané Hertvíkovic (část městyse Mladé Buky), obce Mladé Buky a také přátelé Mladých Buků, tímto vyjadřujeme svůj nesouhlas s návrhem konání akce nazvané „Zahradní slavnost“ pořádané společností Geronimo s.r.o. pana Martina Věcheta, která by se měla konat ve dnech 17. – 20. srpna 2017 na pozemcích v katastrálním území Hertvíkovice, s odhadovanou účastí až 3000-4000 osob.

Nesouhlas s návrhem konání trutnovského festivalu pod názvem Zahradní slavnost
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Petice

určená příslušnému orgánu městyse Mladé Buky

Obec Mladé Buky
Zastupitelstvu městyse Mladé Buky
Mladé Buky 186
542 23 Mladé Buky
 
Petice podle § 1 zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním

Nesouhlas s návrhem konání trutnovského festivalu pod názvem Zahradní slavnost.


My, občané Hertvíkovic (část městyse Mladé Buky), obce Mladé Buky a také přátelé Mladých Buků, tímto vyjadřujeme svůj nesouhlas s návrhem konání akce nazvané „Zahradní slavnost“ pořádané společností Geronimo s.r.o. pana Martina Věcheta,  která by se měla konat ve dnech 17. – 20. srpna 2017 na pozemcích v katastrálním území Hertvíkovice, s odhadovanou účastí až 3000-4000 osob.

Důvody nesouhlasu:

Navržený pozemek 911/1 není uzpůsoben ke konání takovéhoto typu hudební a kulturní akce z důvodu chybějícího přívodu elektřiny, vody a kanalizace a zázemí pro tak velkou akci. K pozemku vede pouze velmi úzká příjezdová komunikace s omezenou tonáží (omezení do 3,5 t).

Pozemek se nachází v lokalitě přírodního parku Hrádeček a v těsném sousedství dvou chráněných evropských významných lokalit a v sousedství ohrad se zvířaty.

Pozemek sousedí s pozemky jiných majitelů a domy obyvatelů Hertvíkovic, s nimiž nebyl záměr před zahájením prodeje vstupenek na akci vůbec projednáván.

Panují vážné obavy z hluku a nepořádku v průběhu konání akce a nezajištění řádného úklidu po jejím ukončení.

Akce je připravovaná chaoticky, narychlo, bez projednání s dotčenými orgány státní správy, zástupci obce a majiteli sousedních pozemků v dostatečném časovém předstihu.

Děkujeme

Za petiční výbor

Robert Feješ
Petra Hromádková
Petra Navrkalová

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…