Oldřich Fischer: Hon na černé pasažéry

09.11.2017 14:12

V novinách jsem se dočetl, že v tramvajích začne hon na černé pasažéry. Nedávno jsem jel tramvají v Kolbenově ulici. Ve voze, včetně mne, bylo třináct tuzemců. Dále sedm netuzemců. Vlastně byli všichni černí.

Oldřich Fischer: Hon na černé pasažéry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj v Praze

Nevšiml jsem si, že by si některý z nich, po přistoupení do vozu kupoval jízdenku. Asi měli všichni legitimaci na tramvaj. Televize by měla natočit, jak revizor dvoumetrového siláka vlastně kontroluje a případně pokutuje.

To bychom se vlastně nasmáli. Nemohu říci, jestli to byli Afričané. Samozřejmě vím, jak má například Středoafričan vypadat. To znám například z knihy Dějiny světa od H.G.Wellse. Po straně 88 obrázková publikace str. V a VI. ( Na straně VII předobraz jednoho našeho neůspěšného kandidáta na prezidenta.) Tam je vyobrazeno, jak má Středoafričan nebo Severoafričan vypadat. Ale tak obrovitý, jako v tramvaji, tam žádný nebyl.

Dodnes jsem nezapoměl, jak revizor kontroloval nedávno jednoho pasažéra. Pasažér měl sice sako, ale už ne košili. A byl bos. O dokladech pasažéra si mohl nechat revisor tak snít. V jakém jazyce na revizora vřeštěl jsem nepoznal. (Obvykle takový hlasový uragán slyšíme v Italských filmech při záběrech na ječící hysterku). Nakonec vystoupil jen revizor.

Revizorům lze tedy jen popřát úspěšný hon. A hodně úspěchů na poli práce.

Se soudružským pozdravem
Lovu zdar!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…