Oldřich Fischer: Likvidace jakékoliv opozice

28.02.2017 10:12

Zanedlouho dosáhneme na vrchol normalizační destrukce společenského života a vysoko ji předstihneme. Normalizační život ponechal lidem alespoň hospody. Na pracovišti, ve fabrice, už bavící se tři lidé byli protistátní buňka. Tak se mohli bavit jen dva. Všechny spolky měly ve svém vedení „ zodpovědné“ straníky.

Oldřich Fischer: Likvidace jakékoliv opozice
Foto: Daniela Černá
Popisek: Na předvolebním setkání KSČM čepovali pivo

Když jeli odboráři na závodní dovolenou, musel s nimi jet nějaký straník. Ten pak vypracoval na každého účastníka zájezdu posudek. Když straník nedělal uličního nebo domovního důvěrníka, tak chodil do kostela. Mohl si vybrat jakoukoliv církev. Pak podával hlášení. V práci byl dle počtu straníků i každý vedoucí skupinář straník.

Teď se nám podařilo jakékoliv shromažďování obyvatel téměř znemožnit. Nehledě na televisi a internet, chuť jít do hospody je pryč. Pivo je nejmíň dvakrát, někde třikrát dražší než v krámě. Kouřit se tam nesmí. Huláká tam televise, není slyšet vlastního slova. Drnčej výherní automaty. Zájmové kluby byly „ zprivatizovány“. Odtamtud chodili všichni ještě na pivo. Pondělí: herci, úterý : z tělocvičen, Středa : mariášníci. Byl tam i kulečník. Před hospodou je obvykle stanice autobusu. Takže se nesmí kouřit ani tam. Zároveň je tam lavička, a tak se tam nesmí ani popíjet. Že by si někdo přinesl pivo z hospody. Trempové nemají kam jít. Všude je vše soukromé. V Praze se všechna veřejně přístupná místa ruší.

Když je povoleno shromáždění obyčejných lidí na Václaváku, tak samopalníci do minuty řečníka odvedou. Jinde se řekne, že tam zrovna praskla voda, nebo uchází plyn? Nebo se Václavák v polovině celý přepaží desítkou promptně navezených stavebních buněk.  Teď se uvažuje, jestli by tam zase nemohla jezdit tramvaj. Nebo, kromě chodníku, sadová zástavba.  To by se občané mohli jenom tísnit na chodníku. Divím se, že již nějaký kámoš nezprivatizoval Letenskou pláň. Vždyť by tam mohl někdo mít i soukromé letiště, třeba pro helikoptéru. Pro shromaždˇování občanů by se mohla dovolit například Zlatá ulička. ( Nejkratší v Praze.) Ta je i úzká. Takže by z každé strany šla utěsnit třeba i jen pěti samopalníky. A byl by „ klid na práci“.

O osmihodinové pracovní době si řadoví občané mohou nechat jenom zdát. Dojíždění do práce zabere též, ve většině případů, další dvě hodiny denně. Hodně lidí, má sobotu s nedělí volno jen občas. Jedinými místy kde by se snad lidé mohli scházet jsou kostely. Když teď budou vyhřívaný. Aby se netopilo jenom pánubohu do oken. Kdyby tak Pánbůch dovolil v kostelích kouřit a pít pivo, tak by k sobě jistě nějaké lidi nalákal. Nebyl by tam tak sám. Vždyť z toho musí mít  permanentní depku.

Pro současné politické kasty všech rácí jsou nejspíš hospody nočním přízrakem. Zřejmě si uvědomují, že vše začalo v hospodách. Jak Sociální demokracie tak z ní vzešlá Komunistická strana. Viz hospoda U kaštanu, v Břevnově. Nebo v Holešovicích – Domovina. Před takovou noční můrou možnosti vývoje společnosti berou na noc asi halucinogenní prášky i současní „Komunisti“. Proto za jedinné, co asi smějí přežít, jsou ty hospody, co v nich jen polévka stojí přes 500 Kč.

Asi se neočekává, že v takovýchto se obyčejný lid sejde. Proto se všechna místa, kde by se mohli lidé sejít, likvidují. My nic, to nařídil Brusel. Ještě si vzpomínám, že po dobytí Japonska  museli Japonci odevzdat Američanům i meče a snad i delší nože. Pro naši kotlinu by z Bruselu měl přijít příkaz , aby české obyvatelstvo odevzdalo kromě vzduchovek i cepy, kosy, snad i vidle. Vždyť i tím bychom mohli ohrozit vládu úředníků z Bruselu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…