Oldřich Fischer: Matematika stokrát jinak

22.04.2018 21:22

Co se dozvím v televizi a novinách, tak nejůspěšnější politická strana získala ve volbách 29,46 procenta hlasů. Jiný výpočet udává asi 18 procent hlasů. Mně, při využití matematiky do osmé třídy základní školy a dostupných údajů, to vychází na asi na 17,97 procenta hlasů.

Oldřich Fischer: Matematika stokrát jinak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Takže podle tohoto postupu mají KSČ – 4,85 procenta, ČSSD 4,544 procenta, KDU – 3,625 procenta , TOP 09 3,32 procenta , Nezávislí 3,24 procenta hlasů. Podle toho mají ve sněmovně nad pět procent hlasů jen čtyři strany. Ostatní partaje tam tedy nemají co dělat. Mám dojem, že původní procenta byla zadělána s půl kilem droždí a nechána dva dny v teple vykynout. Teprve pak byla zveřejněna.

Veřejný údaj o počtu voličů je přes osm milionů. Z toho asi pět milionů volilo. To je asi 60,8 procenta.

To říkají veřejné statistiky. Z toho asi šest procent z volících pěti milionů „propadlo“. To odpovídá asi 300 000 hlasů. To znamená, že nechtěli z nakonec zvolených nikoho. Přesto tyto hlasy nebyly odečteny, ale „ti zvolení“ je čmajzli pro sebe.

V praxi tito voliči zvolili ty pro sebe nežádoucí. Zvolení zaplesali. 39 procent, to jest 3 313 742 oprávněných voličů, nevolilo. Připočtěme k nim ty, co volili, ty, co nechtěli, tj. 300 000 voličů. Tolik voličů nenašlo mezi těmi, co se drali „vpřed“, nikoho, koho by jako zákonodárce chtěli. Proti zvoleným stojí nejsilnější strana - 3 613 742 voličů. Tj. asi 40 procent voličů.

Tolik občanů je pro „zvolené“ vlastně „odúmrť . Tito občané jsou pro ně vlastně mrtvoly. Od reálných mrtvol se liší pouze tím, že ze sumy, kterou za svou práci by jinak dostali, musí většinu přenechat k jakémukoliv rozfofrování těm, co byli „ zvoleni“. Ti si „ uzákonili“ zmizení hafo miliard podle svých zájmů. Nevolili jste nás, tak jděte do kopru. Chuj s vámi! Žandáry na vás!

Čtyřicet procent voličů nemá v parlamentu jediného zástupce. To co nám ve dne v noci vnucuje ta parta těch, co si ve dne v noci načechrávaj peří v televizi, je mimo minimální chápání poloviny národa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …