Oldřich Fischer: Mrtví již nestávkují

13.10.2016 10:42

Zase v médiích proběhla zpráva, že rakve budou muset být výhradně ze dřeva a nikoliv z mnohonásobně lacinějšího papíru. Zákon je veřejnosti presentován tak, že jeho jednoznačnost je podobna spíše cedníku, kterým projde i nadměrečná brambora.

Oldřich Fischer: Mrtví již nestávkují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslední rozloučení, ilustrační foto

Každý „razítkový pohřbívač“ si tudíž bude moci podmínky k pohřbení diktovat s cenou, na kterou si troufne. Bez odvolání pozůstalých. Vypadá to na to, že to teď bude nová, další, kasta „vykladačů „ zákonů. Každý jejich výklad bude správný. K jejich maximálnímu zisku. Co to znamená „ dřevěná rakev“ ? Je ze dřeva měkkého, tvrdého, vyschlého- nula až třeba deset let? Cena se bude drasticky lišit. To by potom ke každé rakvi musel být certifikát, –nejlépe státní banky, o hodnotě dřeva. Nikoliv certifikát jakej dával Švejk na kradený psy. Potom by měl být certifikát na původ dřeva. Není přeci možné, aby třeba devadesátileté, skoro slepé babičce  „Hrobař“  prodával rakev, pro jejího manžela, udělanou z čerstvého palivového dřeva, navíc prožraného červotočem jako rakev sice nalakovanou, ale s tím, že pod lakem je třeba ebonitové dřevo.  To pak budeme říkat :“Zlatí šmejdi“!

Co budou dělat pozůstalí s rakví, kterou měl zemřelý připravenou už za svého života? Jeden můj kolega, asi padesátník, měl celkem správný názor, že už má větší pravděpodobnost, že může kdykoliv umřít. Tak chodil spát do své rakve. Měl ji polstrovanou a věděl, že se mu v ní bude dobře spát. Navíc, když umře v rakvi, tak s ním po smrti nemusejí dělat „psí kusy“. Kdyby umřel ve špatné poloze, tak by mu při vkládání do rakve museli třeba lámat ruce a možná i nohy.  Zkrátka, byl to prozíravý muž. V předvatikánské době zemřelé pohřbívali tak, jak umřeli. Žádný lámání. (Dnes tomu „studovaní laici“ říkají  -  hroby skrčenců.)  Tento prozíravý muž nemohl tušit, jakej zákeřnej podraz na umrlce chystá paní ministrině  Šlechtová. Kolik pozůstalých starců a stařenek odře svým novým zákonem, bez nože, až na kost. Případně je dožene k exekutorovi. Kolik i  prozíravých občanů paní ministrině vezme asi na hůl? Fuj . Fuj. Fuj. Dyť paní mimistrině má měsíčně balík, plus zdarma státní zájezdy snad po celým světě. To se musí ještě zahojit posvěcením týdle hrůzy?

A to, na to dosud asi pozapoměli,  ÉŮ Bruselští - milionářští  ingousti. Tak jako jsou nařízený velikosti rajčat, okurek, jablek a snad i borůvek, tak zřejmě bude -  EŮ velikost rakví. Kdo bude větší, bude mít smůlu. Tomu budou za příplatek, do boku rakve vyřezávat otvory, pro bosé nohy. Nebo    „Hrobař“ bude mít příruční gilotinu a za příplatek bude umrlcům usekávat přebytečnou část nohou.  Dnes, kdo má starší auto, tak s ním nebude smět do města, kdo má starší kotel na uhlí, je mu vyhrožováno, že budou chodit (snad ozbrojené), přepadové kontroly na typ uhlí a sázet mastné pokuty, dokud si občan nezaplatí nový kotel a jeho  „ odbornou „ instalaci na zmonopolizovaný typ paliva.

Už vidím, jak se na hřbitovech překopávají starší hroby a přesně podle norem paní ministrině Šlechtové nového zákona přerakvovávají . Staré rakve se budou nahrazovat novými, podle nově zavedené normy. To bude luxusní finanční vejvar!  Neměli bychom také zapomenout na rakve zdraví škodlivé a leckdy pro zdraví jedovaté.  Tuším, že u Třeboně je například Schwarzenberská hrobka plná rakví ze zdravotně závadné mědi a z přímo jedovatého olova. Existuje teorie, že zastara téměř celá římská nobilita vymřela na neplodnost tím, že používala nádoby a talíře  vyrobené z olova. Takže i hygienici mají nyní co řešit a kde se finančně zahojit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…