Oldřich Fischer: My všichni kandidáti

07.09.2016 9:40

Pan Zeman kdysi uvedl, že chce, aby kdo nevolil, dostával pokutu. Tuším, až 5 000 korun. Myslím, že je to nedorozumění. Jsem přesvědčen, že volit nestačí. Občan, který sám nekandiduje, vlastně okrádá nejen sebe, ale celou svou rodinu.

Oldřich Fischer: My všichni kandidáti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování o změnách v pořadu 44. schůze poslanecké sněmovny

Vzít šanci rodině, že bude měsíčně přinášet domů cca 100 000 Kč - plat, odměny v dozorčích radách, jako ministr může mít legálně i dvě další zaměstnání jako Válková, ošatné, zájezdy po celé zeměkouli, mateřskou školku jako ministerstvo kultury a sociálních věcí, zadarmo městskou dopravu, neprošlape si boty cestami do zaměstnání protože se vozí v luxusní limuzíně, ušetří za stravu při cestách do Bruselu a dalších světových metropolí, na dlouhých cestách do Afgánistánu, jako ta paní co je v parlamentu, ministři mají prý zadara obědy, určitě ne od Unry, co nesní si asi můžou zabalit domů, atd. atd…

Nekandidovat, znamená okrádat  sebe. To je bláznovství.  To, že tím okrádají vlastní rodinu, by mělo být trestné.  Nekandiduješ, kdykoliv na cokoliv, – dva měsíce na psychiatrii – při první nekandidatuře.  

Kdo ze svéprávných občanů nebude pokaždé kandidovat i na prezidenta a poslance EU –rovnou zavřít. Nadlouho. Až zčerná. Při rozvětvenější rodině, alespoň sedm příbuzných, by měli mít svoji stranu. V praxi, taková skupina lidí, má leckdy  snad i tři ministry. Bude- li mít příbuzenstvo např.  15 členů, mohli by dosáhnout třeba i na ministrů pět.  Viz už z počátků po velkém třesku – Bendovci. A poslanectví  snad dědičně.   

V začátcích chtěli zvolení ze zakázek asi dvě až tři procenta. Před nedávnem si prý říkali i o dvacet procent. To byli u lízu dvě až tři partaje. Dnes, kdy je u lizu např. Trojkoalice + čtyři další strany a má se dostat na všechny, to se občanům bude muset všechno zdražit možná o dalších 30%. Nějak mi to uniká, ale na kandidaturu na senátora musí každý prý složit nevratně 20 000 Kč.

Vzhledem k tomu, že obyčejní Češi, například jako já, jsem vydělával pod 10 000 Kč měsíčně, a to jsem měl na škole dvě děti, takovou sumu nikdy dohromady nedají, považuji takovéto volební způsoby za sociální Aparthaid.  

Považuji všechny státem dávané peníze takovým „ombudsmanům, odborářským předákům,  co jsou i v EU parlamentu"  za hnusnou krádež. Zároveň kdo kandiduje, nesmí být ve volební komisi. Takže by nebylo možno ani spočítat hlasy voličů. To by se pak sčítání muselo svěřit pouze nesvéprávným.

Zvolení téměř nikdy na svůj post nepotřebují a téměř nikdy nemají pro jimi zastávaný obor  kvalifikaci. Viz srandovní Angličtina politického velikána. Jediné kritérium, které tak zvaně zvolené zajímá, je finanční výtěžnost funkce, kterou si urvali. Kvalifikace netřeba. Vyhraje–li volby paní s volebním heslem „uklidím Prahu“ , potom víme, že hlavní město bude řídit paní s kvalifikací – uklízečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …