Oldřich Fischer: Občané mají normální mozek

04.11.2017 10:23

Zatím žádný verdikt Evropského parlamentu nedokázal občanům zásadním způsobem změnit proces myšlení. Nebo ho vygumovat.

Oldřich Fischer: Občané mají normální mozek
Foto: pixabay.com
Popisek: Úklid - ilustrační foto

Jako prostý občan jdu do obchodu. Tam vidím: Vysavač 1600 W stojí 1800 Kč. Všechny vysavače 700 W šmahem 5900 Kč. EU nám vnucuje popření přírodních zákonů. 700 W je víc než 1600 W. Silnější vysavač podle zdravého rozumu vysává dvakrát rychleji. A vysaje i daleko drobnější částečky. Dvakrát delší vysávání znamená i dvakrát nižší životnost vysavače. Vysávání vás stojí dvakrát více času. Při horším výsledku. Bude to sloužit i jako záminka pro zrušení prodeje náhradních dílů pro všechny dosud používané vysavače. Tý škody. Která firma výrobce vysavačů může dnes zamávat s celým Europarlamentem, aby si namastila kapsu, na nejméně třikrát dražších vysavačích? A horších.

Náš parlament tedy snad nic jiného nedělá. Tu jediná krejčovská firmička je ze zákona výhradním dodavatelem výstražných vestiček pro všechny řidiče ve státě. Uzákonění drahých rakví , v podstatě monopol pro ty, co mají teď pohřebnictví jako svůj kšeft, nakukování do komínů za balík. Je to zvláštní.

Proběhl jsem řadu Masen. Tam kde berou stravenky, tak tam je srovnatelné maso dražší, než tam kde je neberou. Takže jaká výhoda pro zaměstnance? Zisk z této v podstatě druhé měny ve státě, má hlavně kámoš, co ty stravenky tiskne.

Proč tak výhodné stravenky nemají též zaměstnanci - poslanci? Místo obědů. Aby se alespoň tak přiblížili lidu. Rovněž tak ministři. Celá vláda. Pak by jich snad většina nemusela tak často měnit velikost obleků. Za jak dlouho v Bruselu přijdou na to, aby měly nejvýše 700 W i kuchyňské roboty, grily a snad i kuchyňské sporáky? Pak snad EU parlament označíme jako pobočku „Bohnic“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …