Oldřich Fischer: Skoro třicet policistů na hlavu

06.01.2017 21:10

Vycházím, jako laik pouze z veřejnosti dostupných informací z televize a denního tisku. V současnosti máme u nás dle jedné verze asi 78 imigrantů ze Sýrie... Křesťanů. Z druhé verze asi 170 imigrantů. Ministerstvo vnitra má dle tisku navýšit počet policistů asi o 5 000.

Oldřich Fischer: Skoro třicet policistů na hlavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vozy

Vzhledem k tomu, že jsme denně všemi vládními činiteli ujišťováni, že je klid a nám nic nehrozí, tak toto zvýšení počtu policistů připisuji pouze na sledování činnosti těchto imigrantů. O úplné naší bezpečnosti nás též neustále ubezpečují v televizi i nejrůznější bývalí presidenti a ředitelé nejrůznějších tajných i netajných špionážních organisací. Dnes to jsou snad též i  rentiéroví důchodci? Vypadá to, že jsme zase světová jednička v bezpečnosti občanů.  

To budeme informováni o činnosti migrantů  téměř dokonale. To budeme vědět, snad i kdy si krkli.

Též proběhla v tisku zpráva, za jakou sumu nakoupí ministerstvo Války? pušky pro vojáky. Ať jsem počítal z kterékoliv strany, tak mi vycházelo, že za každou pušku zaplatí snad milion. To odstřelovačské  kvéry pro hradní stráž tenkrát vycházely dle novin asi na sto tisíc za kus. Odhaduji, že sportovní střelci i olympijští si vystačí s puškami, tak za padesát tisíc.

To tentokrát bude do ceny pušek započteno i požehnání církevních funkcionářů? Bude stačit požehnání církevního generála, nebo civilního preláta? V jaké výši? Farář, nebo dokonce i kardinál? A budou požehnány i náboje? To bude požehnána každá puška zvlášť, nebo v globále? Jako bomby na nebohé Srby? Tam to vlastně bylo v úplném pořádku. Ti nejpravověrnější katolíci shazovali bomby na snad většinou pravoslavné katolíky. Tak to je, úplně OK. 

Aby se necítili odstrčeni, budou mít též policisté pušky, asi milion za kus? Dostanou též, jako vojáci, každý - Bibli?  To by chtělo s předstihem dotisk. Tak mě napadá, vojáci maj každej bibli a policajti ne. To by tedy ji měli mít při sobě tedy též všichni. To znamená vytisknout ještě dalších asi 30 000 biblí?

Vždytˇ statisticky padne, nebo je raněno, ve službě mnohem víc policistů než vojáků. Tak aby měli odkud čerpat duševní posilu. Když jsem dělal strážného v bance, tak tam jeden týden, posílil ostrahu, tak  od devíti do půl jedné, každý den, jeden opravdový policajt. Asi policie věděla, že zločinci  snad gangstři) chodí právě v tyto hodiny. Jeden z nich, tj. 20 procent, se za dopoledne na mne obrátil čtyřikrát a vždy mi sdělil, že nad námi je bůch. Jinak, ani slovo. Tak to bych ty bible, zde viděl smysluplně. Další dva, sem tam promluvili. Nevěděl jsem co. Rok jsem dělal v Bratislavě. Slovenština to určitě nebyla. Ukrajinština, také ne. Němčina, také ne. Snad Wasserpolština?. Nebo nářečí odněkud z Kapušan? Nevím. To přijde skoro líto.

Vždytˇ tito chlapci za to berou měsíčně snad dvakrát tolik, než strážní. Po řádově pár letech dostanou rentu a jsou vysmátí. To strážní dělají, dokud jsou živi. Jejich ohrožení života je vysoké. Jeden kolega co hlídal kontejnery s nářadím na dálnici, dostal ránu a probudil se až ráno. Byla to firma jakéhosi armádního důstojníka. Vše bylo utajeno. Tak jsme se ani nedozvěděli, jestli tomu ubožákovi strhli plat za dobu, kdy byl ve mdlobách. To nehlídal. Tak jaká výplata? Legendou v agenturách se stal strážný, který ve smíchovské bance dostal ránu do hlavy a byl asi hoďku v bezvědomí. Od firmy dostal „ bolestné“ dvěstě korun českých.  Kolegové některých agentur ho pak dávali za příklad, jak si strážný může snadno přijít k sumě asi sedm Marek.

Aby předešli případnému jeho stresu, tak ho po skončení služby v bance, toho samého dne, hned poslali za dvě hodiny hlídat jinam. To se ostatní strážní nasmáli! Firma to asi brala, že si schrupnul a tak je odpočatej. V žižkovský bance, kolega byl od večerních hodin přivázanej pouty k ústřednímu topení. Vysvobození se dočkal, až když popeláři ráno oznámili, že banka je dokořán otevřená. Toho kluka, co ho rozstříleli, toho jsem neznal. To by byla zpráva z druhé nebo třetí ruky.

V Praze je asi sto bezpečnostních agentur. V bankách o bezpečnosti rozhoduje hlavní bezpečák. Každý nový si přivede svoji Bezpečnostní agenturu a Úklidovou firmu. Jednou jsem za kvartál měnil uniformu třikrát. V praxi to funguje tak, že nová firma nemá lidi a stará je nepotřebuje. Tak strážní změní firmu a stráží stále na jednom pracovišti. Akorát si převléknou uniformu. Nakonec, pracoviště znají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty