Oldřich Fischer: Třetí válka a ztráta paměti

30.11.2016 9:40

Ti, co dnes vyhrožují a sní o třetí světové válce, utrpěli totální ztrátu paměti. Jinak by si už od čtvrté třídy národní školy měli pamatovat: Už tenkrát měli Američani atomovou pumu. Ale do bombardéru dostali jen jednu.

Oldřich Fischer: Třetí válka a ztráta paměti
Foto: pixabay.com
Popisek: Test jaderné zbraně - ilustrační foto

To Sověti měli atomové bomby velikosti tenisového míčku. Do bombardéru jich nacpali tři kupy. To jsme už tenkrát věděli od milovaného učitele pana Šindeláře. Dnes, po šedesáti letech, mají Sověti atomové bomby velikosti snad hlavičky čalounického špendlíku. Říká se, že starci si pamatují přesně co bylo, před třeba šedesáti lety, ale nepamatují si, co bylo včera. To by si měli tedy pamatovat,( kromě pana Lásky), téměř všichni přestárlí důchodci například v Senátu. Leda by tam byli už tak přestárlí, že si nepamatují ani to, co bylo před šedesáti lety. Nebo všichni tenkrát ve čtvrté třídě chyběli a už si vědomosti nikdy nedokázali doplnit? Tudíž mladším nedokážou vyjevit aspoň  píď reality. Už před třiceti lety se tušilo, že donedávna ? otrokářské státy jako  Amerika, Anglie, Francie a Rusko mají tolik atomovek, že by vyhladily celý svět snad třikrát.

Dnes, snad mnohem hůř. Ta lavina i našich politiků chtějících další světovou válku si myslí, že se JIM to vyhne? I ten náš super generál v nato Petr,Pavel, pro národ snad příjmením Jidáš, si myslí, že jemu se stroncium vyhne, když sám bude bojovat v nějakém bunkru ve Švýcarech? To občan Havel z opatrnosti, co kdyby se něco zvrtlo, si hned obstaral dáču až v Portugalsku zřejmě u kámoše, demokrata Salazara. Dnes by snad proti stronciu nepomohl ani zábal do Rudého Práva napuštěný hořčicí. Bitva proti Komunismu je bitvou chiméricky schizofrenní. Kde ten komunismus chtěj proboha hledat? Sovětský vůdce Jelcin byl původně: sibiřský car, pak alkoholik ze Severu a nakonec největší demokrat na světě. V novinách psali, že jeho syn tedˇ studuje v Anglii na škole v podstatě vyhrazené pro anglické lordy. Je tedy i on ještě komunista? A máme na tu školu hodit tedy atomovku? Snad tedy nechtějí bojovat proti největšímu demokratu na celé zeměkouli? V Americe je pár vládnoucích rodin, zastoupených nadnárodními koncerny, v Rusku je to pár miliardářů. Stovek milionů obyčejných lidí se politika vůbec netýká a mají na ni nulový vliv. Tak kde ty zlý komunisty vůbec hledat? Vod nás byl například obrbolševik Tošovský. Ten prý je tedˇve Švýcarech. Nechce prý zpět do Čech ani na minutku. Tak to bychom měli obdařit Švýcary také jednou, nebo raději dvěma atomovkama? Bylo by to vlastně nedaleko. Nebyla by potřeba ani raketa. Kdybychom ji poslali poštou vyšlo by to podstatně laciněji. Co takhle balík – nevyplaceně? Co na to říká „Cija“ ? (angličtinu mám odposlouchanou od vedoucích pracovníků poboček českých bank. Z druhé strany barikády - překlady pohlavárů jako: Mockba a Picalka.) 

Jak ta Cija z toho musí bejt divoká, když jí v Americe pořád rajzuje takovej Topolánek. Přeci nehodíme bombičku třeba na OSN, nebo kam ten pán vlastně furt jezdí? Nebo pan Tvrdík. Ale to bychom si to pěkně rozházeli s Čínou.  V Bruselu máme takového kvítí též přehršel. Idea téměř všech církví je v podstatě komunistická. Naštěstí žádná tato idea nevydržela ani po dobu života hlavních proroků. (Ano, těm co jenom mluvili a nikdy ani trochu nemákli.)  V podstatě se okamžitě změnila na (otrocko ?) feudální řád. Ten už nám ovšem vůbec nevadí.
Snad v pralesích amazonských je ještě několik kmenů, co mají majetek obce společný. To je tedy ta pravá hrozba pro lidstvo. Ovšem je otázka, kam ty atomovky do pralesů vlastně hodit? Ty rodiny snad po džungli migrují a nikdo asi neví, kde tedˇ jsou. To bychom mohli celou řadu atomovek vyplýtvat zbytečně. Leda, že by byly už po záruce. To by potom tak nevadilo. 

Moderní cesta na zničení komunismu by snad byla, zřízením několika specializovaných výzkumných ústavů  baciologie . I nejmenší bacil by byl polapen a zničen. Jako neštovice. Stačilo by očkování bratru - tří miliard ? lidí ? A ještě by to byl vejvar jako hrom. Toho sera. A kdyby se dávaly injekce opakovaně, jako proti klíšťˇatům, tak by se nějakej milion nezaměstnaných, mohl rekvalifikovat na injekcology. Navíc, kdyby se všechno obyvatelstvo planety napustilo nějakou kontrastní látkou, tak potom by pod mikroskopem neunikl ani jeden atom komunismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …