Oldřich Fischer: Úředník – bůh?

19.01.2016 15:52

Před pár dny jsem se v novinách dočetl, že kdo urazí policistu, nebo úředníka, nebo ho pomluví, může dostat pokutu i 10 000 Kč. Z textu jsem se však nedozvěděl, kdo je úředník.

Oldřich Fischer: Úředník – bůh?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policisté, ilustrační foto

Je to pracovník magistrátu ? V jaké funkci? Nebo všichni, včetně vrátného? Pracovník ministerstva ? Pracovník sociálního úřadu? Hasič? Pomocník VB? Starosta obce? Radní obce? Předseda zahrádkářů? Funkcionáři církví? A kteří? I kostelník? Od kterých církví? Snad i učitelé? 

A platí to v pracovní době, nebo i večer, ve svátek, v den přestupného roku?

Občan těžko rozezná, kdo je v nedotknutelné kastě nad ním. Snad aby byli všichni úředníci viditelně označeni. Snad velkou odrazovou cedulí se znakem: zákaz mluvení.

Bude se to též vztahovat na jejich rodinné příslušníky a jejich partnerky  (partnery)? Jejich kamarády a známé? Bude stačit, když úředník občana sice vůbec neuvidí, ale prohlásí: už ve dvou mých snech nebyl dost uctivý.

A také, když sice neuctivý nebyl, ale kdyby mohl, tak by byl! Nepozdravil u vrbiček? Co se za neuctivost může též považovat?

Občan mluvil moc: A- nahlas, B- potichu, C- málo (moc) srozumitelně? D- moc zdaleka, E- moc zblízka.

Občan nemá před libovůlí (zlovůlí) úředníka, který, když si zamane, sebemenší šanci ochrany. Tento zákon se plnohodnotně, srozumitelností a kvalitou zařadil mezi ostatní, vydávané posledního čtvrtstoletí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …