Oldřich Fischer: Výnosy a tresty k dokonalému zdraví

20.02.2017 13:03

Nejlepším ze všech doktorů v zemi je pan ministr zdravotnictví. Ve vládě máme asi dvacet ministrů. Ty by měl pan ministr všechny vidět možná denně.

Oldřich Fischer: Výnosy a tresty k dokonalému zdraví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled do vládní lavice ve sněmovně

Přesto se žádnému ministru zdravotnictví nepodařilo za čtvrt století přesvědčit vlastně větší partu kamarádů, aby všichni dodržovali životosprávu. Řada z ministrů (z nás ti nejlepší), se po skončení mandátu nevejde ani možná do třetího obleku. Ještě že berou takový prachy na oblečení. To by asi sako, místo na knoflíky, zapínali takovým prsním popruhem s přeskou, jako se zapínají batohy. A to jsou TI nejlepší z nás. Například Gross, Vondra a řada dalších.
  Na jednu stranu by to bylo strašně výhodné. Kdybychom si taková saka dali patentovat vod EÚ, potom by celý svět jen čučel na zástupce česko -  republiky. 

I ostatní tuzemci by měli podívanou. Někteří naši zástupci se mohou chlubit vahou, srovnatelnou s řadou církevních velikánů. Při jejich procesí nabývám dojmu, že by se mohli též uplatnit na zátěžových zkouškách i středně velkých mostů... Ono se však není čemu divit. To je strašně lákavé. Jako droga. Obědy zdarma. Mnozí ministři jistě jenom kvůli tomu chodí do práce. Když si ke všemu může ministr zadara dát místo čtyř, knedlíků osm, a ještě si přidat, to by bylo, aby netloustli. A to je informační embargo na snídaně! Nejsou zadara též? Snídají před nebo po bohoslužbě v místní kapli? Nebo před i po? O večeřích na veřejnost zatím neprosáklo ani slovo.

Jak si potom může ministryně školství myslet, že vydáním příkazů a při neuposlechnutí i finančními  postihy, dosáhne lepšího stravování tisíců žáků.  Myslím, že paní ministryně vychodila všechny školy, ( snad tenkrát ještě státní), se svačinou připravenou rodiči. Z domova. Tenkrát žádný automaty na jídlo nebyly. Snad mohla jít jen do KORUNY? I dnes, všechny moje vnoučata si nosí všechny svačiny z domova.

V školním automatu si dopřejí jen něco extra. Je úžasně zvláštní, že postihu hodna, za nezdravou , není považována Coca-cola. Vždyť tam je cukru! Zrovna teď jsem četl o úžasných vlastnostech této tekutiny. Vyčistí ucpané potrubí, likviduje skvrny od krve. Rez mizí před očima. Dle fámy lze s ní doplnit i chybějící kapalinu v olověných akumulátorech. Kam se na ni hrabe naše Kofola. Lidově: Lak na rakve. Za zcela zásadní důvod tloustnutí považuji nedostatek pohybu. Je- li pravda,že například ministr Chládek odklonil z rozpočtu škol asi osmdesát miionů pro jednu soukromou byť sportovní firmu, aby pak v ní dostal zaměstnání snů, potom udělal tlusťochů ve školách  bezpočet. Jestli se obrovská mediální kampaň zaměřená na automaty ve školách bude týkat asi dvěstě žáků, jako inkluze, potom škoda kterou tímto  krokem paní ministryně spáchala je famosní. K nápravě navrhuji obnovení běhů Dukelských a Sokolovských. Denně. S pracovníky ministerstva školství v čele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.