Oldřich Fischer: Zákazy - kouřit málo

18.09.2015 21:41

Myslím, že bych se nedopočítal, kolik lidí se uživí vytvářením vyhlášek zakazujícím kouření. Tu v restauraci, tu v tramvaji, tu v nejrůznějších místech na veřejnosti. Toho popsaného papíru, těch dobře placených seminářů a rozhovorů i v televizi.

Oldřich Fischer: Zákazy - kouřit málo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cigarety

Jestliže jde rodina na oběd do restaurace s dětmi, tak je to dvakrát za rok, když jsou na výletě. Jsou tam nejvýš hodinu.To je směšně krátká doba, proti tomu, když například můj tchán s velkou ochotou jel na odpoledne s kočárem na procházku. Vrátili se za dvě hodiny a hluboký kočár byl vyuzen - Partyzánkama. Doma kouřil 40 partyzánek denně. Když jsme přijeli na sobotu a neděli Tak mimina pomohla i v noci vykouřit 80 partyzánek.

Když už chce někdo bojovat proti kouření, tak nejdřív by se mělo zamezit kouření v bytech, kde bydlí děti. Takže by se musily zřídit přepadové oddíly Policie, které by dělaly nečekaná měření na kouř v bytech, kde bydlí děti. V kteroukoliv denní i noční hodinu. Vyrábět zákony na omezení kouření v prostorách kde jsou děti asi dvě hodiny ročně a vůbec si nevšimnout prostředí ve kterém jsou celý rok každý den a noc, je na hlavu.

Je vidět, že všem o tom mluvícím zákonodárcům, jde jen o to, aby se co nejsnáz zviditelnili (co oni mají práce) a napakovali se za komentáře v televizi a novinách. Chtělo by to ještě zákon o zákazu kouření rybářům a námořníkům. Kouř poškozuje zdraví kytovcům. Mohli bychom i ustavit pár presidentů od námořní kouřové policie. Podotkl bych ještě, že se psalo: V Turecku se prý začalo masově kouřit, až když byl za kouření uzákoněn trest smrti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty