Oldřich Fischer: Zapomněli na kozy a králíky

14.11.2016 11:19

Teď v parlamentu snad vybojují zákon o zákazu chovu kožešinových zvířat. Ten se bude týkat snad jednoho promile počtu kožešinových zvířat. Poslanci, celým spektrem, zapomněli, že by též měli vyhubit všechny králíky, kozy a jistě též husy. Jejich peří se rovněž používá do bund a peřin a polštářů.

Oldřich Fischer: Zapomněli na kozy a králíky
Foto: Jaroslav Bukovský
Popisek: Ochránci zvířat - ilustrační foto

Koňům , aby neviděli jinam, než dopředu, se dávají na oči klapky. Poslanci v práci nosí téměř slepecké brýle. Mají, jako Odyseus, snad zalepené uši voskem. To snad na Vánoce bude policie s pomocí armády dělat zátahy?

U koho najdou boty nebo rukavice s beranem, bude zavřenej.  Na Staromáku bude dav povinně jásat nad zapálenou hranicí ze zabavených kožešinových bot a rukavic. Co na ten kouř „ Zelení„?  Pošleme snad armádu do Austrálie vybít všechny ovce?  

Kožešiny určené jako nezastupitelná zdravotní pomůcka bude smět „vyrábět“ jediná vylobovaná firma v celém státě, jako marihuanu? Bude na lékařský předpis po schválení lékařskou komisí, za „dostupný poplatek“ třeba 5 000 korun?

Nebo to vymyslela lékařská komora s tím, že bude potřeba několik klinik na další a další omrzliny? To zas bude vejvar! Bude musit dotyčný pak nosit s kožešinovým výrobkem něco jako zbrojní pas + občanský průkaz? 

Každý normální člověk ví, že když je chabrus na bederní páteř, tak není nic nad bederní pás z kočky. Každá jiná kožešina je trochu horší. To se ví už tisíc let. Ozdobný rantl na kapuci z umělé hmoty nehřeje. Jenom kouše. Chce to alespoň mývala.

Ten zabrání omrznutí tváří. Pokud nechcete vypadat jako naše zásahová jednotka v akci, nebo fotící se terorista , nebo kulicha, jako měl Wermacht před Moskvou. Takovou čapku samozřejmě mám. Zelenou. Avšak mám resolutní zákaz ji nosit. Leda by se na tom kulichu předem vyřádil Nike nebo Versáče ? Když jste třeba po operaci na stehně, tak v zimě zábal z kožešiny nic nenahradí. Takovej flastr z králíka, na druhých trenkách, mi umožnil jezdit lyžovat o 15 let dýl.

Pes se neosvědčil. Má chlupy delší, ale kouše. Parlament, při vydávání nových zákonů, by měl razantně zpomalit. Obyčejným lidem se z toho nejen točí hlava, ale mají úplnou motolici.  Aby pak vůbec trefili na své pracoviště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …