Oldřich Pružina: Držet věrně stráž

18.10.2017 17:38

Už jen dva dny zbývají do voleb do parlamentu České republiky. A je fakt, že napětí v naší společnosti stoupá, což dává za pravdu těm, kteří míní, že tyto volby jsou opravdu důležité v tom, co se s námi v dalším období stane. Tzv. systémové strany, tedy ty velké plné mozkových mrzáků, kteří nám už čtvrt století předvedli, co "umí"... křičí a hulákají, neboť hluk je jejich styl, aby shromáždily pod svůj prapor síly tupohlavů.

Oldřich Pružina: Držet věrně stráž
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Představme si toto krásně ztvárněné ve filmech Pán prstenů. Je to úplně přesné. Voliči těchto pseudovůdců jsou jako ti skřeti, co se davově shromažďují, aby začali válku proti lidem. Skřeti proti lidem. Protože lidství je vlastnost, a podmínkou pro to, je dobro. Skřeti nejsou lidé, a tudíž neznají dobro. Jako pouzí roboti slouží temným silám. Co myšlenka skřeta - to zlo.

V každé klasické dobré pohádce vyhraje vždy dobro nad zlem. Kde se vzala tato víra? Protože pravé pohádky pocházely vždy z citu, nikoli z rozumářské kalkulace. A pravý cit - hlas svědomí - nemá nic společného s temnem. Je to naopak ten největší bojovník proti temnu. A tudíž i proti všem skřetům, kteří nás dnes obklopují, nadávají, posmívají se, a používají i zločinné prostředky proti pravým lidem. Klidně a bez předsudků vzpomeňme na hrdiny z Pána prstenů, nebo na podobné z našich Starých pověstí českých, či na všechny odbojáře...

a držme věrně stráž pro Dobro, vždy a stále, jako ti rytíři z Tolkiena... a naším úderem meče budiž volba v dnešním parlamentním rozhodování. A na temné útoky, že pročeskou stranu vede Japonec... odpovězme, že Japonsko si váží a chrání svou zemi tak, jako žádný domácí, ale odrodilý skřet, co nám zde chce diktovat morálku.

Tedy držme věrně stráž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…