Oldřich Rambousek: Bankovní politika je nástrojem sloužícím k ožebračování a šikanování lidí

20.01.2014 19:11

Rozhodnutí ČNB o umělém oslabení naší měny bylo již mnohokrát omíláno a mohli jsme se dozvědět i neuvěřitelné nesmysly ba dokonce i nepravdy.

Oldřich Rambousek: Bankovní politika je nástrojem sloužícím k ožebračování a šikanování lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Je nutno uvést, že bankovní politiku je nutno řídit a to ve smyslu prosperity státu a lidí v něm žijících. V České republice si toto pravidlo bohužel mnozí vykládají především ve smyslu své osobní prosperity na úkor obyvatelstva. Guvernéru ČNB panu Miroslavu Singerovi se nechce moc komunikovat, natož něco lidem vysvětlovat. Jak by také ne. Své již řekl a za ty prachy, které bere si třepit hubu kvůli lůze nemusí. Z jeho přístupu se chce až zvracet.

Bylo uváděno, že opatření ČNB pomůže ekonomice a vytvoří pracovní místa. Ano-bylo by tomu tak v případě, kdybychom byli surovinově nezávislou zemí s výrobou především finálních produktů. Tohoto se však v naší zemi dočkat nikdy nemůžeme, protože vždy budeme surovinově závislí. Jde především o ropu, železnou rudu, plyn a mnoho a mnoho dalších komodit, jež jsou základní podmínkou nezávislé ekonomiky. Finálních produktů, jež se v naší zemí vyrábějí je poskrovnu, protože jsme především pouhou montovací halou Evropy. Je nutné si uvědomit, že valná většina výroby je z dovozových surovin a tudíž se výrobcům musí zákonitě zdražit vstupy. Toto se bude promítat i v koncové ceně výrobku, který musí s cenou nahoru, což následně může zhoršit odbyt. Jistěže výrobci dostanou více zaplaceno v korunách, ale méně si za ni koupí. Tedy dá se říci, že v tomto případě nula od nuly pojde a vliv v oblasti tvorby nových pracovních míst bude zcela zanedbatelný. V tomto případě musím tedy konstatovat, že lidem nebyla řečena pravda.

Chvilkový efekt, jenž vedl ke zvýšeným prodejům především elektroniky se brzy vrátí k normálu a možná dojde následně k poklesu prodejů s ohledem na zvýšení cen těchto výrobků.

Dle mého názoru využila ČNB měnové páky k většímu vytahování peněz z peněženek prostého lidu, na který tato změna má největší dopad. Zdražuje totiž téměř vše a to jak jsem výše uvedl především z důvodu zdražení vstupů a z důvodu České ekonomické závislosti na dovozech.

Pan Singer a jeho přisluhovači lidem také znehodnotili úspory a to nejen ty na hotovosti, ale i ty v bankách nebo v penzijních fondech. U penzijních fondů, kde již byla jejich výhodnost na hraně se v tomto směru situace ještě zhoršila a peníze se lidem nezhodnocují, ale na hodnotě značně ztrácejí. To znamená, že toto spoření na důchod postupně ztrácí smysl a prostředky které budou následně lidem vypláceny nepokryjí téměř nic. Spočítejte si prosím, o kolik budou lidé obráni tím, že vám vy páni poskytují ve své podstatě bezúročnou půjčku na vaše rejdy. Kolik sežere inflace, kolik poplatky a kolik necitlivé zásahy ČNB. O tom se raději nemluví že??? Stát a vláda se od kroku ČNB svým způsobem distancovala s tím, že bankovní rada ČNB je nezávislým orgánem a její rozhodnutí musí respektovat. Jistě-stát ho bude rád respektovat, protože zdražením zboží spotřebitel zaplatí státu i více na DPH či dani spotřební. Zde je jasná propojenost rozhodnutí ČNB s vládní politikou ožebračování lidí. Kdyby nebylo záměrem ožebračovat lidi tak by těmto musela býti o daný ekvivalent zvýšena mzda.

Jsem toho názoru, že rozhodnutí ČNB bylo motivováno především požadavky ECB, EU a MMF. Nákup eur ČNB a prodej korun ve svém důsledku totiž napomáhá stabilizaci a zhodnocování eura. Jen nevím, proč tuto zátěž musí na svých bedrech nést občan ČR. Místo toho, aby česká měna byla pevná a stabilní tak se stále více tiskou bezcenné papírky, které nejsou podloženy výkonem ekonomiky ani zlatem. Zlato bylo minulými vládami prohospodařeno. Díky demokratickým změnám byl národ okraden cca o 100 tun měnového zlata, které ti zlí komunisté drželi zuby nehty pro zajištění měnové stability Českého národa a republiky.

Závěrem si dovolím takové malé osobní poselství: NÁRODE-UŽ SE KONEČNĚ PROBUĎ.

A co se týče pana Singera?? Toho je mi neskonale líto. I ten nejubožejší bezdomovec by se ke svému lidu nepostavil způsobem, jakým to udělal on. Je to ostuda a divím se, že lidé, kteří žijí v blízkosti tohoto nadčlověka jej už nevyobcovali ze svého středu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …