Oldřich Rambousek: Kdo je Tomáš Ortel, co je skupina Ortel a kdo je potom Kalousek, Babiš, Schwarzenberg!

16.12.2015 15:37

Geniálně to ti mediální šmejdi překroutili a snaží se lidem gumovat mozky. Praktiky volí stejné, jako agentury dělající průzkumy veřejného mínění. Vytvářejí mediální manipulaci se záměrem postavit lidi názorově proti sobě.

Oldřich Rambousek: Kdo je Tomáš Ortel, co je skupina Ortel a kdo je potom Kalousek, Babiš, Schwarzenberg!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr kapely kapely Ortel na 3. táboru lidu

Dal jsem si tu práci a něco jsem si o Tomáši Ortelovi a jeho skupině zjistil. Ohlédnu li se do minulosti a vezmu v potaz Tomášova mladá léta, tak je skutečností, že jeho tvorba i postoje byly velmi pravicově radikální a mnohdy skutečně na samotné hraně zákona. Kdo z nás však jako mladý chlap nedivočil, nechtěl se vymezit názorově od veřejně proklamovaných postojů?? Kdo z nás nechtěl být prostě jiný a něčím vyjímečný?? Po pravdě řečeno-tyto touhy měl snad každý z nás.

Posunem doby a věku i Tomáš zmoudřel. Jeho texty současnosti nejsou již tak radikální, ale nesou stopy pronárodního cítění. Zpívá veřejně o tom, co většina z nás ví, ale bojí se to nahlas říci. Není to prostě takový zbabělec jako stádoidní společnost. Samozřejmě, že je to mnohým trnem v oku, protože za tou zbabělostí se následně skrývá i závist s pokrytectvím. Dost možná si do mě někteří opět kopnou, ale zcela otevřeně, zde na tomto místě mohu prohlásit, že Tomáš Ortel je něco takového, jako byl pro mou generaci Karel Kryl. Je pravdou, že Karel Kryl volil pro svou rétoriku lyrický podtext, což z jeho tvorby dělalo dosti citlivou a někdy až melancholickou tvorbu. Tomáš Ortel volí spíše ostrá slova bez obalu, což vyvolává tvrdé emoce a u starší generace možná až nepochopení. Než tedy vyneseme nad někým ortel, že je nácek, fašista či xenofob-poslechněme si prosím důkladně písně ORTELU a dbejme důsledně na pochopení obsahu textu a na skrytou pointu. Ukázat na někoho prstem a říct-to je fašista-to umí každý moula. Já osobně nemám rád fašistické tendence a po pravdě jsem je ve tvorbě Ortelu nenašel. Daleko více nalézám tendence pronárodní-tedy nacionální, které jsou srovnatelné s činností K.H.Borovského. F.L.Čelakovského, T.G.Masaryka či výše zmiňovaného Karla Kryla. Kam se hrabe takový Václav Havel se svou abstraktní tvorbou, která je plná nesmyslů a prasáren. To se nedá poslouchat-natož se na to ještě dívat. Prostě brak.

Určitě budou mnozí kroutit hlavou, cože jsem to jako soukromý komunista napsal, ale jsem přesvědčen, že národní otázky jsou pro národ tím nejdůležitějším co může být. Rozvoj a obrana národa je pro mne prioritní a to ostatní je podružné. Nějaká podpora migrantů, nebo podpora diktatury Bruselu je až druhořadá. Až budou mít obyčejní lidé v České republice dostatek práce a odpovídající mzdy, až budou mít důchodci důchody takové, že jim zajistí důstojné stáří, až bude zdravotní péče dostupná všem bez nutnosti pořádat veřejné sbírky na operace Českých dětí, až bude Český národ uznán rovnocenným třeba s Němci-pak se teprve mohu bavit o nějakých migrantech nebo Bruselu. Dokud toto nebude dostatečně zajištěno, tak na ty vládní kecaly házím zvysoka kakáč. Přesně o tomto zpívá a hraje ORTEL.

Ortel není nepřítel. To se jen mocní snaží ho pro nás nepřítelem udělat. Pravda je pálí.Bojí se jí a to je dobře. Nyní je ještě potřeba, aby se vlády báli nás-obyčejných lidí, protože jsme to my, obyčejní lidé díky kterým si pěstují své již tak dost vyžrané pupky. Je mi docela záhadou, proč se v této chvíli a v tomto čase jasně nevymezí komunisté. Vás soudruzi národ nezajímá??? Co děláte tak důležitého soudruhu Filipe, když Vás tato důležitá témata neoslovují?? To se bojíte, aby jste si to nerozházeli s mainstreamem?? U Kalouska, Schwarzenberga,Babiše a dalších mě to nepřekvapuje-ti na tom přímo participují, ale komunisté by neměli. Ti by měli říkat lidem pravdu stejně tak jako to dělá Tomáš Ortel. Písně Mešita nebo Zůstaň mým domovem hovoří zcela jasně. Dokonce by se na nich nechal postavit volební program. Takže soudruzi z KSČM-jestli jste skutečně komunisté, tak vylezte z nory a začněte něco dělat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…