Oldřich Rambousek: Kdopak asi tahá za nitky?

20.05.2017 20:59

Skutečně hanebně se chovají naše politické strany a jejich představitelé. Mozek jim zatemňuje boj o moc a zcela rezignují na volební programy, na čest a poctivost a především na občany země. Má to však jedno jediné, ale zcela zásadní pozitivum a tím je fakt, že již dnes některé politické strany samy sebe označily za NEVOLITELNÉ.

Oldřich Rambousek: Kdopak asi tahá za nitky?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vládní lavice ve sněmovně

Velmi vážně by se nad sebou měla zamyslet ČSSD a nad tím, co dělá a jak lidem podává tendenční a zavádějící informace bez sebemenší sebereflexe. ČSSD půl roku před volbami opustila svůj volební program a de facto jde na ruku ODS a TOP. Kdopak asi tahá za nitky loutky Sobotky? Že by vstřícné gesto za nepotopení Sobotky a ČSSD v kauze OKD a na straně druhé ochrana starých mocenských struktur před strukturami novými-vytvářejících se okolo Babiše? Ochrana starých struktur vycházejících a vychovaných v pravém křídle bývalé KSČ? V křídle zrádců a kolaborantů. Fuj pane Sobotko-to není zrovna košer. V tomto dojmu mě utvrzuje takřka neutrální postoj KSČM a jejich předsedy Vojtěcha Filipa, ale také již tradiční bezpáteřní postoj lidovců, kteří do poslední chvíle čekají, kam se jazýček vah nakloní a to jen v zájmu o koryta. Tedy nikoliv o občana.
 
Je nutno se mít silně na pozoru před ČSSD, protože tato se odklání od principů sociálně-demokratické politiky na základě silné ohebnosti svých vrcholných představitelů, kterým jde v zásadě o záchranu sebe sama. Populismus se jí stává vlastní-viz otázky zvyšování důchodů nebo minimální mzdy. Je to pochopitelné, protože důchodců je armáda stejně tak jako chudých dělníků a to je značná masa potencionálních voličů. Bohužel tyto záležitosti nejsou v žádném případě jen v rukách ČSSD a nějakého Sobotky. Zde je nutný souběh mnoha faktorů a hlavně pozitivní pozici EU. Tuto si chce Sobotka naklonit zradou národa ve smyslu obětování naší koruny ve prospěch Eura, což považuji za zločin. Tento zločin má s největší pravděpodobností zabránit výbuchu naší měny skrze měnové intervence ČNB a totálního vyprodání republikového zlata. Jako příklad zavádějícího populismu lze považovat úpravu zákona o nemocenském, kdy se dlouhodobě nemocným mají od příštího roku zvýšit dávky. Tady prosím jde a nejde o zvýšení. Je to úprava stavu, která odpovídá situaci před pěti lety, kdy bývalý ministr financí Kalousek a Nečasova vláda zbaběle okradla nemocné lidi. Tedy návrat do stavu platného před pěti lety. Abychom mohli hovořit o nějakém zvýšení, tak by tyto dávky měly být navýšeny ještě cca o 10 procent, které by dorovnaly inflaci. To se však neděje. To celé znamená návrat do stavu věcí platných před pěti lety a je tedy pokrytecké si na tomto honit triko a body. Chápu, že lidé na slovo peníze slyší, ale bylo by fér jim to vysvětlit na rovinu.
 
Pro KSČM a pana Filipa jen krátce. Kdyby jste byli skutečnými komunisty, tak přímo a bez skrupulí označíte hlavní protagonisty současné špinavé, politicko-mocenské hry. Po pravdě by jste řekli občanům, že to budou právě oni, kdož za tuto špínu platí a ještě dále budou platit. Měli jste možnost občanům předložit alternativy-bohužel nic. Neděláte nic pro sjednocení národa a dělnické třídy, nevtiskáváte lidem žádnou novou ideu za kterou by bylo možno jít. Za mě můžete jít s takovou do prdele-jste zbytečnými darmožrouty, které si vládnoucí a mocenské elity platí jako neschopnou a všemu přikyvující opozici. Přitom důkazů o prohnilosti současného ekonomického a politického systému máte až dost. Proč si však pálit prsty za nějaké lidi, když z toho máte slušnej vejvar!!! Lepší držet hubu.
 
Co se týká lidovců, tak nic nového pod sluncem. Neustále stejná politika. Ani ryba, ani rak. Hlavně koryto a plnou šrajtofli. 
 
Doufám, že voliči se u voleb nedají zblbnout a budou myslet. Racionální myšlení nám může pomoci. Prohnilost politického systému byla obnažena. Degenerace politických subjektů za uplynulých 30 let také-těch hlavních. Co chcete ještě více za důkazy? Nebo chcete být dále jen otroky ve vlastní zemi? Chce se vám makat na nějaké Němce nebo Američany? Vždyť to přeci nemusíme. Jen se nesmíme nechat ukolébat současnými politiky a znovu jim uvěřit. Musíme je zbavit moci a pohnat k odpovědnosti. To však volby nezajistí-to musíme jen a jen my v ulicích. Jen ulice nejlépe generuje nové politické směry a jen ulice generuje nové vůdce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…